Jump to content

dobio kaznenu prijavu i što sad?


doktorigor

Preporučene objave

Pozdrav forumaši!

 

Imam problem naveden u naslovu.

Sve u svemu, jedan dan u mom životu kada ja odlučim histerizirat kao svoja stara, starci mi pozovu murju i ja provedem noć na sjenjaku, ujutro kod suca i dobijem kaznu za nasilništvo u obitelji - nit sam ikog taknuo, nit sam ikog povrijedio. Da pobliže objasnim, stara me maltretira već godinu dana kako me želi van iz stana - doslovno maltretira, psihički i fizički - ja se jedan dan izderem na nju i eto mi sad...

E sad. Imam sad na sebi nasilništvo u obitelji, što mi znači izrazito puno jer draga i ja već neko vrijeme razgovaramo o posvajanju djeteta u jednom trenu u budućnosti.

Mene zanima postoji li kakav način da se makne taj dosje ili što to već je sa mene i ima li kakav proces za tužbu roditelja zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja godinu dana s tim da nemam dokaza osim par svjedoka?

 

Hvala vam beskrajno,

častim cugom :*

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi dobio kaznenu prijavu budući da se ne radi o kaznenom djelu, već o prekršaju iz čl. 4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Budući da je presuda pravomoćna ne možeš ju poricati redovnim pravnim lijekovima (žalbom), pa ti ostaje samo da se pomiriš sa njom. Ne znam da li takva presuda utječe na proces usvajanja djece. Što se tiče ponašanja tvojih roditelja, odnosno verbalnog zlostavljanja, ono također predstavlja nasilje u obitelji, ali ne vidim što bi postigao prijavljivanjem, jer policija ili sud sigurno neće riješiti vaše probleme...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba vidjeti dali je vaša prekršajna prijava pravomoćna ili ne. Ako nije, obavezno se morate žaliti na nju jer ćete dugoročno imati problema sa ovim: "već neko vrijeme razgovaramo o posvajanju djeteta u jednom trenu u budućnosti."

Kako već i studenti 1. godine fakulteta znaju da je nasilje proces, a ne događaj, a tako ga treba i promatrati, vi biste svakako trebali upoznati nadležni Centar sa ovim:

"roditelja zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja godinu dana" i u svojoj žalbi također napomenuti da ste u stvari vi žrtva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija