Jump to content

otvaranje i zatvaranje obrta


coffe

Preporučene objave

Imam d.O.o. koji je zbog kazne inspektorata u blokadi i to mi je srozalo kreditni rejting točnije uništilo 3 godine uspješnog poslovanja i nikad u minusu pa sad dobivam dogovore iz banaka da imaju internu zabranu odobravanja kredita firmama koje imaju ili su imale dugovanje prema poreznoj.

Zbog navedenog mi visi investicija u koju je do sada uloženo oko 110.000€. Trenutno sam i privatno u stanju opće nelikvidnosti i nije mi izvjesno kada ću podmiriti dug a krediti idu iz dana u dan, i dug se samo gomila.

Sugestija iz jedne banke koja provodi programe poticanja novih poduzetnika je da otvorim obrt ili novi d.O.o. koji bi odradio do kraja investiciju (kojim bi se proširilo i pokrenulo poslovanje). Obrt je jednostavniji i jeftiniji, a samo poslovanje puno praktičnije za ovu namjenu.

 

Pa sad pitam:

1) da li je to što sam 100% vlasnik d.O.o. prepreka za otvaranje obrta?

2) da li je postojanje duga prepreka za otvaranje obrta? D.O.o. nije u stečaju, samo je u blokadi, i dalje posluje samo sa minimalnim opsegom upravo radi blokade, dio radnika je otpušten dok ne vidim šta će biti od svega ovoga

3) da li mi mogu sjesti ovrhom za privatne dugove na račun obrta ? (kažem, imam puno kredita za tu investiciju pa se zna dogoditi pokoja ovrha)

4) S obzirom da radim kod drugog poslodavca, nakon što bi obrt izvršio svrhu (otplata kredita i d.O.o. se stabilizirao), koliko je komplicirano zatvoriti obrt? Nebi bilo zaposlenih, jedina djelatnost iznajmljivanje nekretnina?

 

Nadam se da nije prekomplicirano :vrti: i nadam se da neću dobiti odgovor da podmirim dug prem aporeznoj prvo jer to sad nije moguće / realno. Hvala na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

1) nije

2) nije

3) vjerojatno, ali ovisi kako je definirana naplata ovrhe u rješenju o ovrsi

4) nije komplicirano, niti skupo

 

tu možeš pronaći puno korisnih informacija i FAQ-odgovora

http://portor.mingorp.hr/

 

a možeš se i osobno ili telefonski javiti nadležnoj Službi za gospodarstvo Ureda državne uprave ili Grada Zagreba s pitanjima o postupku registracije, obrascima, dokazima itd.

 

a za sva ostala pitanja glede poslovanja - vidi ovdje:

http://www.hok.hr/cro/savjetodavna_sluzba_062_000_026

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija