Jump to content

ovršni prijedlog za hrt


mabek

Preporučene objave

Računi za hrt pristojbu nisu plaćani od početka 2006 do danas.Prije nekoliko dana sam primila ovršni prijedlog za prvih šest mjeseci 2006. godine u iznosu 430 kn za pristojbu plus 420 javnobilježničkih troškova.Danas sam primila isto za drugih šest mjeseci 2006 godine,a pretpostavljam da će tako biti svakih nekoliko dana.Imam li kakvih mogućnosti te koje su mi opcije,mogu li nekako barem izbaciti troškove ovršnog postupka,da li je možda nastupila zastara (inače hrt uplatnice mi ne šalju već sigurno dvije godine) i ako je sto trebam napraviti?primijetila sam da na omotnici piše Ovrv-xy/07,znaci li da je to iz 2007 pa nema zastare?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara na koju se možete pozvati nastupa nakon 1 godine od zadnjeg dospjeća ali morate obratiti pažnju na to kada je hrt podnio tužbu protiv Vas ako Vas je utužio u zakonskom roku tj.1 godine tada se nemate pravo pozivati na zastaru potraživanja .preostaje Vam nažalost nagoditi se sa njima da dugovanje plaćate u ratama pa će tako oni povući ovršni prijedlog a vi izbjegnuti dodatne sudske i odvjetničke troškove koji nisu mali. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako računi nisu plaćani kako Vi kažete od početka 2006 godine a HRT Vas je utužio 2007. godine onda nemate pravo pozivati se na zastaru potrživanja niti na bilo koji drugi zakon,vi nažalost niste plaćali a oni su utužili u za to zakonom predviđenom roku pa Vam preostaje jedino rješenje koje sam Vam već rekao. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija