Jump to content

skretanje ulijevo


binci

Preporučene objave

Ide optuzni prijedlog:

....upravljao je osobnim automobilom marke renault zapadnom kolničkom a lijevom prometnom trakom. Dolaskom do raskrižja s kolnikom ..... ulice, s vozilom je poduzeo radnju skretanja ulijevo na kolnik iste u smjeru istoka, a da sa iz suprotnog smjera nije propustio osobni automobil marke skoda kojim je upravljao ... krecuci se istocnom kolnickom a desnom prometnom trakom, od smjera juga ka sjeveru i dolaskom do opisanog raskrizja u isto usao zadrzavajuci smjer kratanja, uslijed cega je na jugoistocnom dijelu raskrizja dviju ulica doslo do kontakta izmedju straznjeg desnog bocnog dijela osobnog automobila marke renault i prednjeg desnog kuta osobnog automobila marke skoda.

 

Ovo je ukratko optuzni prijedlog. U saoabracajnoj nesreci sudjeluje osoba s tek 4 mjeseca vozackog iskustva (renault) i vozac osobnog (sluzbenog) automobila marke skoda. Kao pocetnik izuzetno veliku pozornost vozac renaulta ima na cesti. Staje na raskrscu i iz suprotnog smjera ne dolazi ni jedan automobil, a u lijevoj traci stoji kombi koji skrece lijevo. Kad se uvjerio da moze skrenuti lijevo, vozac renaulta to i cini, i gotovo vec prolazi raskrsce kad ga u zadnji dio automobila (iza rezervoara) udara skoda koja dolazi u raskrsce velikom brzinom i od siline udarca zaustavlja se poslije raskrsca u lijevoj traci. Vozac skode odbija ispisati formulare o tijeku nesrece, odbija dati svoje podatke i obavlja telef. razgovor s policijom. Nakon 15-ak minuta dolaze dva policajca (koji su ujedno njegovi prijatelji) i proglasavaju vozaca renaulta krivim na licu mjesta. Ne mjere tragove kocenja iako im mladi vozac ukazuje na to da je vozac skode prebrzo dosao u raskrce. Zajedno s vozacem skode odlazi do osiguravajuce kuce gdje on daje izjavu, ali i mladi vozac u rubriku svog vidjenja saobrac. nesrece daje svoje vidjenje nesrece.

Jasno mi je da je svako skretanje ulijevo kojim se preprecuje put kretanja automobila iz suprotnog smjera po zakonu prekrsaj, medjutim - da li postoje okolnosti npr. prebrzog dolaska u raskrsce ili tome sl. Jer po tome bilo kakvo skretanje ulijevo znaci mogucnost izazivanja saobracajne nesrece.

Mislim da u je u ovom slucaju vozac skode prebrzo dosao u raskrsce vjerujuci u jednom trenutku da ce se mimoici s vozacem renaulta koji je ipak, kao vozac-pocetnik skretanje izveo "skolski" sto znaci bez ikakve jurnjave i skracivanja putanje skretanja skrenuo ulijevo. Napominjem da vozacima nije utvrdjen alkohol u krvi i da je vozac renaulta imao suvozaca koji je takodjer dao izjavu.

Predlaze se kazna od 4000 kuna i privremeno oduzimanja vozacke na 6 mjeseci. S obzirom da se radi o studentu kao i o osobi koja do sada nije ni na kakav nacin kazneno ni prekrsajno gonjena, sto uciniti u ovom slucaju.

Otegotna je cini mi se okolnost da je vozac-pocetnik pa se u startu smatra da je neiskusan i nedovoljno pazljiv.

Ceka se prvo rociste.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je bila na mjestu nesrece, ali dalje od svog kombija kojim je dosla nije se micala. Oboje vozaca, kao i suvozac u renaultu dali su izjavu, vozaci su alkotestirani... i to je sve. Vidjet cemo sto su napisali u izvjestaju.

Dodatni problem je sto su oboje prijatelji vozaca skode so je bilo razvidno iz komunikacije. Ujedno, kod nas se policija ceka najmanje sat vremena. Ovaj put su dosli za 15-ak minuta.

Tnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija