Jump to content

raskid ug.o najmu stan


viktoria35

Preporučene objave

D.dan,molim pomoć

potpisala sam ug.o najmu stana sa državljaninom BiH na rok od 18mj.tj.do 31.5.2013, otkazni rok 30 dana.Radi se o ug.kupljenom u knjižari, ovjerenom kod javnog bilježnika i predanom na poreznu. Znači sve je legalno. To sam učinila kako bi čovjek mogao produžiti vizu jer ovdje (u HR)radi. E, sad se tu javlja problem. Iz razloga nesretnih okolnosti ja i moja obitelj bi morali useliti u taj stan ove godine u 6.mj. Još nisam razgovarala sa njim da ga ljubazno zamolim da napusti stan do 6.mj.,ali to namjeravam. Ako on to ne želi da li ga ipak mogu izbaciti bez obzira što mu ug.isteće tek slijedeće godine?

Lijepi pozdrav i hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja se ispričavam. otkazni rok od 6 mjeseci vrijedi za ugovore sklopljene na neodređeno (zakon o najmu stana, čl. 21). inače je otkaz od strane najmodavca propisan za slučajeve neplaćanja, nedopuštenog podnajma, ometanje drugih korisnika, a raskid zbog nanošenja štete i nedopuštenih preinaka.

ipak, možete se pozvati na izmijenjene okolnosti koje su nastupile nakon sklapanja ugovora, a koje niste mogli predvidjeti. ipak treba imati na umu da to neće biti razlog prestanka ugovora ako ste u stanju s ostvarenom najamninom unajmljivati stan pogodan za život vas i vaše obitelji.

moj je savjet da se što prije obratite svom najmoprimcu. naime, on niti je toliko upućen u svoja prava, niti bi trebao praviti probleme s obzirom na najavljivanje 2 i pol mjeseca unaprijed. uostalom, ako je najmoprimcu ugovor potrebam isključivo radi radnog odnosa, nema potrebe za odjavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija