Jump to content

Pripravnik


azzie83

Preporučene objave

Nakon završenog ekonomskog fakulteta (dipl.oec.) zaposlio sam se u tvrtci koja je bila zastupnik inozemnog proizvođača obuće za RH. Radio sam na radnom mjestu asistenta marketinga i prodaje, te sam bio prijavljen na VSS. Nakon 14 mj radnog odnosa uslijed poteškoća u poslovanju tvrtke dobio sam otkaz ugovora o radu (poslovno uvjetovani) – višak radne snage. Sada nakon 8 mj na burzi rada,prijavio sam se na natječaj za pripravnika u jednoj tvrtci koja se bavi prodajom građevinskog materijala, sanitarija, gradnjom stanova itd. Ukoliko me odaberu, da li se ja mogu zaposliti kao pripravnik? Na svom prvom poslu nisam prošao nikakav pripravnički staž, niti mislim da je moj bivši poslodavac iskoristio bilo kakve poticaje na moje zaposlenje. Iako sam ekonomske struke (VSS) da li bih ja u novoj tvrcti mogao eventulano biti prirpavnik - prodajni savjetnik ili nešto slično.

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

azzie, pripravnik je osoba koja se prvi put zapošljava u zanimanju za koje se školovala, i kojeg poslodavac može, ali ne mora zaposliti kao pripravnika.

S obzirom da si u prvoj firmi nakon diplome bio prijavljen upravo u toj stručnoj spremi i stupnju obrazovanja (VSS) tebi je počeo teći radni staž od dana zaposlenja.

Poslodavac će svojim pravilnikom odnosno ugovorom odrediti način osposobljavanja radnika, tj. trajanje pripravničkog staža.

Ostvario si u struci i s VSS 14 mj.radnog staža, a kao vježbenik se možeš zaposliti kod drugog poslodavca jedino ako mu je vježbenički staž za tu struku i stupanj propisan duže od 14 mj. koliko si ti ostvario.

Znači, ako je pravilnikom te tvrtke propisan kraći staž od 14.mj. za radno mjesto kojem je uvjet VSS i oec., ne može se te zaposliti kao pripravnika,neovisno da li si na prijašnjem radnom mjestu radio kao pripravnik ili ne.

lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija