Jump to content

Prezime i rastava


bertolluci

Preporučene objave

Bila sam sa dečkom 3 godine vjenčali se i kad se dijete rodilo otišao je i nije se vratio,zanima me da li dijete može nositi moje prezime i da li to ima veze sa tim što smo u braku i da li se trebam razvesti što ionako namjeravam da bi moja mala 7 mj kčer imala moje prezime,da li je razvod besplatan i što ako on neće razvod,ništa nismo stekli skupa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno o tome jesu li roditelju u braku ili nisu dijete ima pravo nositi prezime oba roditelja.

Ukoliko sada (kada dijete vec ima samo ocevo prezime,ako sam dobro shvatila) zelite djetetu mijenjati prezime odnosno dadavati i svoje, morate proci kroz postupak promjene osobnog imena djeteta za sto ce biti potreban i pristanak oca. Kao sto sam vec navela, to nema veze s brakom roditelja, dakle, ne morate se prije razvesti.

Razvod nije besplatan ako uzmete odvjetnika, a to cete vj.i morati napraviti ako cete podnjeti tuzbu za razvod braka (ako se suprug ne zeli razvesti) ... ako je pak zahtjev za razvod braka podnesen sporazumno, platiti cete samo sudske troskove i sl. Dakle, nije potpuno besplatan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija