Jump to content

Raskid ugovora na neodređeno dok sam na bolovanju


marko1234

Preporučene objave

Dakle,moj problem je slijedeći:

imam ugovor na neodređeno ali trenutno sam na bolovanju,

sada se desilo da je konkurentska firma preuzela neke poslovnice moje firme a s njima i djelatnike, uključujući i mene. Sada me traže da prekinem bolovanje kako bih potpisao raskid ugovora s dosadašnjim poslodavcem i novi ugovor za novog poslodavca pa da opet otvorim bolovanje. Problem je taj što su novi ugovori na tri mjeseca a ne na neodređeno, siguran sam da mi nakon ta 3 mjeseca neće produžiti ugovor jer moje je bolovanje zbog teške ozljede leđa i na bolovanju ću biti još barem 6 mjeseci.

 

Dali da ostanem na bolovanju i na starom ugovoru, mogu li mi dati otkaz otkaz ugovora na neodređeno dok sam na bolovanju i koja su uopće moja prava i mogučnosti?

 

Imao sam nesreću dok sam išao na posao koja je uzrokovala moje bolovanje, pa je to zapravo ozljeda na radu, dali to moram nekako prijaviti i dali to mora biti negdje naznačeno i dali mi to možda daje dodatnu zaštitu?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, razumijem da ja zapravo ne otvaram/zatvaram bolovanje,to je izraz koji se općenito koristi kada su bolovanja u pitanju, i znam da ne mogu potpisati novi ugovor dok sam na bolovanju, zato su me i tražili da prekinem bolovanje dok se novi ugovor ne potpiše pa da mi doktorica opet "otvori" bolovanje.

 

Ali moje pitanje stoji i dalje, dali da idem na soluciju s novim ugovorom koji mi sigurno neće produžiti nakon 3 mjeseca ili da ostanem na starom ugovoru na neodređeno, i dali mi uopće mogu dati otkaz dok sam na bolovanju s ugovorom na neodređeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za vrijeme trajanja bolovanja ne mogu ti dati otkaz ugovora na neodređeno, što ćeš ti napraviti to je samo tvoja odluka zbog koje će i posljedice biti takve kakve će biti i upravo zbog toga je vrlo teško dati ti ovdje bilo kakvu smjernicu zbog koje bi mogao kasnije požaliti, no svejedno ću reći da bi bilo van pameti za sada pristati na tako nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija