Jump to content

Posebni dio DSI - nemam što polagati (nisam ništa radila)


trazim_pomoc

Preporučene objave

Pišem vam s jednim zaista tužnim problemom. Kad sam tražila gdje ću volontirati godinu dana (stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa), u jednoj upravi uvjerili su me kako ću tamo raditi svašta, obećali hrpu projekata, strategija i slično. Uskoro mi se bliži DSI i imam jedan veliki problem. Bojim se posebnog dijela jer u tih gotovo godinu dana nisam radila ništa. Ali doslovno ništa. Nekoliko puta sam kopirala, radila neke glupe baze podataka i slično. Nebrojeno puta molila sam za neki zadatak, za posao, dane sam provodila sjedeći, surfajući, smišljajući načine kako da "ubijem" radno vrijeme i boreći se sa živčanim slomovima. I sad treba izaći na ispit. Ne znam čak ni na koji posebni dio me misle prijaviti - regionalni razvoj valjda? Molila bi bilo kakvu pomoć, bilo kakav savjet koji bi mi mogao pomoći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi, budući da si znala kopirat i vjerujem da si uspjela vidjeti o čemu se tu radi na tom odjelu...a za posebni dio možeš koristiti tehnička pomagala...lijepo si iskopiraj sve to što si i njima kopirala(ono najvažnije, temeljno), zakone koji se kod njih primjenjuju i pitaj koji dio će te prijaviti...

Ako bude loše na ispitu posebni dio...onda jednostavno reci kako je bilo pa šta bude i to je stvarnost stručnog osposobljavnja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj se uopće brinuti

Prvo provjeri za koje upravno područje će te prijaviti,a onda pogledaj u Uredbi o postupku, načinu polaganja i Programu državnog stručnog ispita, Narodne novine br 61/06 popis literature tj. propisa za to područje (Poseban dio)i to trebaš naučiti. Ako se radi o nekom posebenom području kojime se tvoje uprava bavi, možda će ti u komisiji biti ispitivač iz tvog tijela koji ti i priprema ispit pa možda možeš sazati kako će ti ispit izgledati. Neki put je to praktičan rad npr. izrada rješenja, ali najčešće su to teoretska pitanja i odgovori. Ako bi i bio praktičan rad, ne bi trebalo to biti ono što nisi radila.

AKo je to nešto što niej vezano samo za tvoju upravu (opći dio, financije)probaj se u Ministarstvu uprave (odjel koji provodi DSI) raspitati kako će ti ispit izgledati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam na pomoći. ma kopirala sam neke gluposti, stvari koje nemaju veze s njihovim radom. dugo sam bila doma nezaposlena, sretna da sam našla barem to osposobljavanje i sad mi se to dogodilo. potrošila godinu dana uzalud, ništa nisam naučila. kako da se prijavim na neki natječaj ako bude, pa što ću im reći kod provjere znanja? imam položen dsi, radila godinu dana, a nemam veze s vezom... baš sam jadna :( mislim, danas ni zabadava više ne možeš raditi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija