Jump to content

krajni rok za tužbu nasljednika?


_pero_

Preporučene objave

hm.. ovako.

Pok. otac se više puta ženio te ima više djece iz više brakova. Posljednoj ženi je ugovorom za uzdržavanje prepisao stan (koji je zajednička imovina tj stečena s posljednom ženom). U oporuci je svim nasljednicima (i onim iz prijašnjih brakova) ostavio preostalu imovinu na jednake djelove.

Naravno neki od nasljednika (iz prijašnjih brakova) se s tim ne slažu što su izjavili na ost. raspravi.

Ost. sudac izdaje prvo rješenje o naslj. u kojem navedene nasljednike upućuje u parnicu kojom bi osporili ugovor o dož. uzdr. Navedeni nasljednici izgleda ne pokreću takvu parnicu (barem nisu sudu dostavili nikakav dokaz da jesu pokrenuli), te nakon 4 godine ost. sudac piše drugo rješ. o naslj. na koji se navedeni žale zbog trivijalnosti (sitne greške) u rješenju, i dalje ne pokreću parnicu.

Očito je namjera navedenih nasljednika da se žale na svako rješenje o nasljeđivanju i ne pokreću parnicu te tako u beskonačno produljuju ost. postupak.

Za sada ost. postupak stoji, vrijeme prolazi, i pitanje je: koji je krajnji rok za pokretanje parnice za osporavanje ugovora o uzdržavanju ostavitelja?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija