Jump to content

nesreća bez svjedoka na parkiralištu


marijo7

Preporučene objave

Molim za savjet.

 

Naime,parkirao sam kod kermuna nasuprot cibone oko 7.30 na način da auti moraju oprezno proći pokraj mene kako ne bio oštetili auto(inaće to radi svi,pogotovo sa malim autom).

Oko 13 došao sam po stvari iz auta i tada preparkirao auto na slobodno mjesto kako bi olakšao prolaz drugih auta. u 3 h došao sam ponovno do vozila gdje me je dočekao policajac kojeg je drugi vozač pozvao.policajac me zatim pozvao da vidim štetu na svom i na drugom autu te kako je ustanovljeno kako su ta dva auta bila u sudaru(meni oštečen,jače ogreban zadnji desni kraj,a drugom vozaču udubljenje sa bočne strane. vozać nema nikakve dokaze ,osim što radi u mupu na savska-vukovarska i poznaje proceduru te kaže da ima svjedoke kako je on od 6 do 3 na poslu.znaći nema dokaza,nema svjedoka,nema vještačenja,policajac ne zna po očevidu tko je koga,a na kraju ja budem pozvan na prekršajni sud kao okrivljenik samo zato što je on pozvao policiju i što je rekao da ima svjedoke kako je bio na poslu. Molim savjet u vezi postupka i što ako budem "kriv"-tko plaća odštetu-ja ili osiguranje,koliki su troškovi suda itd.

hvala svima od mladog oca koji ne zna kako ljudi mogu biti pokvareni. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi Mario, zaboravi te priče " on je iz mup-a on zna policiju" za takve stvari (ako se dokažu da je policajac koji je radio očevid napravio nešto što se nije dogodilo ili krivo napisao) ostaje bez posla. a mislim da ovom policajcu koji je radio očevid to nije u interesu (ostati bez posla zbog 1000-2000 kuna koliko če ovaj drugi dobiti odštete)

 

bez obzira što je bio na poslu može imati svjedoka, da te je on vidio odmah bi te zaustavio, netko je vidio ( i policajac se veže za njegov iskaz) i možda zna čiji je auto i rekao je vlasniku!!

 

ako budeš kriv osiguranje plača štetu s tim da može tebe regresno teretiti za štetu jer nisi pozvao policiju ili ostavio obavijest oštećenom kad si oštetio drugi auto i napustio si mjesto događaja!

kazna bi ti mogla biti oko 2000 kuna za prekršaj, bijeg i izazivanje prometne nesreće!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija