Jump to content

Povrat uzajmljenog novca


mrgud28

Preporučene objave

Prije točno 6 godina prijateljici sam posudio 100t kn za kupnju novoga stana. Sastavili smo običan Ugovor na pisaćem stroju i nazočni svjedoci koji su vidjeli posudbu potpisani su kao svjedoci posudbe. Osim mene i nje bila su još tri nepristrana svjedoka. Kako mi ista po vremenu narečenom u Ugovoru nije htjela vratiti novac, čak ni nakon nekoliko susreta, upita i tel. poziva, istu sam odlučio tužiti Opčinskom sudu. Nakon nekoliko rasprava u Opč. sudu dotična gđa. na trećoj parnici priznaje da je od mene posudila samo 20t kn, prem da u Ugovoru stoji 100t kn. Na nagovor odvjetnika nisam htio prihvatiti ponuđeno. Nakon nekoliko dana me zove odvjetnik i veli da je njen odvjetnik, točno nakon godinu dana od dana posudbe novca,, narečenih 20t kn stavio u sud kao sudski polog s zakonskom zateznom kamatom. Pitao sam odvjetnika dali mogu podići taj novac, odvjetnik je rekao ne dok ne bude okončan cijeli slučaj. Kako sam dobio Opč. sud, bivša radna kolegica se žalila na Županijeki sud, koji je donijeo presudu također u moju korist u cijelosti, tj. na 100t kn uz z.z.kamatu ili naplata pod prijetnjom ovrhe i to u roku ..čini mi se 8 dana.

Mene sada interesira, (posudba je bila u veljači 2007, trebala je vratiti cijeli iznos u travnju 2007 god.., Polog od 20t kn s zakonom zateznom kamatom (15%)deponiran je u sud - sudsku blagajnu u travnju 2008 god,,, opetovano što se može vidjeti iz sudkih raspravaa, ona je sudu priznala da je od mene posudila samo tih deponiranih 20t kn. Mene interesira kako se i na koji iznos sada obračunava kamata, dali u kamatu ulazi i onih deponiranih 20t kn ili samo 80t kn, time da su Opć. i Žup. sud donijeli pravorijek da se mora vratiti cijeli iznos od 100t kn. Pravorijk donešen prije 10.tak dana. Ovrha ili povrat novca još nije učinjen.

 

Unaprijd Vam se srdačno zahvaljujem na mogućem odgovoru, i ako Vam, nije problem izračunati mi cca koliki bi do sada mogao biti dug uvećan za kamatu propisanu zakonom.

Lijepi i srdačan pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali onda je ovo prevara... priznanje da je posudila samo 20t kn a sudovi dosude da se vrati sve u cjelosti.. 100t kn s zakonski zateznom kamatom za svaku godinu pojedinačno. Ona stavi polog na sud s z.z. kamatom za jednu godinu, jer je došla do novca tj. tih 20t kn i dalje prođe od toga još 4-5 godina, polog stoji u sudu, ja ga ne mogu podići do okončanja slućaja i na to neidu kamate.

Meni ovo baš nije jasno. Sudski polog je podignut kada je dosuđena presuda Žup. suda u moju korist, time da je novac uzeo odvjetnik i time naplatio svoje troškove a meni je rekao da se ja naplatim od protustranke, moj dug i troškove odvjetnika na koje neidu koliko znam kamate.

Nadam se da pišem istinu, neznam jer ako je drugačije, onda sam u gubitku. Kamate na 80t kn za 5 godina, a na 20 samo prvu godinu, ostalo nula bodova.

U svakom slučaju hvala Vam na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija