Jump to content

Rok za prijavu policiji i podizanje tužbe


ZastoJa

Preporučene objave

Ima li neki rok za prijavu policiji i podizanje privatne tužbe u slučaju kad se nekome pismeno prijeti, vrijeđa ga se...(nije stvar osobne interpretacije, radi se o uvredama najprimitivnijeg nivoa, ko one koje viđamo od jednog gospidina M. na tv-u recimo :-D , usporedbe radi). Kad kažem pismeno, mislim na mailove, dakle, postoji dokumentirana korespodencija po kojoj je jasno vidljivo vrijeđanje samo sa jedne strane (druga u međuvremenu više niti na mailove ne reagira nikakvim odgovorom), ali "vrijađatelj" i dalje šalje mailove istog sadržaja.

 

Ne radi se o meni, ali proslijedio mi je prijatelj mail i ja zbilja ne vidim čime bi oavj koji vrijeđa bio izazvan na takve reakcije. Radi se inače o poslovnoj korespodenciji u kojoj je moj prijatelj upozorio tog potencijalnog suradnika da to što on nudi nije fer ponuda, pa da ne želi. (inače, bilo je skoro jasno, kaže on, da se radi o navlakuši i prevari, ali nije htio tako mu odgovoriti i spuštati se na taj nivo - ta je osoba očito onda reagirala na način na koji je, jer joj je propao plan da ga prevari.)

 

Uglavnom, on ne želi ništa poduzimati, za sad, ignorira sve, ali ako se nastavi, da zna što može poduzeti. Ima podatke te osobe. Radi se o lokalnom moćniku (iz susjedne županije), a ovaj moj frend je sad na kraju preplašen jer mu je, između ostalog, ovaj napisao da "će njegov odvjetnik srediti da ako već nije pristao na posao sa njim, plati na način da će izgubiti tužbu"....je, dobro ste shvatili, ovaj će njega tužiti...mislim, barem prije time...ajme, svega ima...

 

Hvala.

 

E da, imam i jedno pitanje za sebe: zanima me, imaju li moderatori/administratori kakvu obvezu sankcioniranja/brisanja ili slično neprimjerenih postova? Recimo ako ja na Legalisu ili bilo kojem drugom portalu počnem druge članove slati u tri krasne pm, objavljivati slike koje bolje da ničija djeca ne vide, i slično....moraju li oni to maknuti, opomenuti me, ili slično, ili ne? Ili jednostavno to ne podliježe nikakvim zakonima nego samo onom pravilu: ne odgovaramo za sadržaj poruka ili kako ono već....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, rok je 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i počinitelja.

 

Ovaj forum ima status nakladnika, naravno da to nosi dio odgovornosti, svi forumaši su upoznati sa pravilima foruma i sankcijama ukoliko ih se prekrši, nitko od nas nije stalno zaposlen ovdje i nije tu 24 sata, pazimo koliko možemo, odradimo što stignemo, upozoravamo, brišemo, baniramo.

 

Mislim da održavamo povoljno stanje pristojnosti izražavanja.

 

Znam da se vaš upit ne odnosi na ovaj forum, ali mogu pisati samo u vezi nas.

 

Odgovornosti nakladnika su propisane u Zakonu o medijima.

 

http://www.zakon.hr/z/38/Zakon-o-medijima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija