Jump to content

odabrani ponuditelj


trebaminick

Preporučene objave

Molila bih za pomoć, savjet, uputu....

Moje poduzece je odabrani ponuditelj u postupku javne nabave. Na visim instancama su nakon odluke zakomplicirali stvar i ugovor od strane naručitelja nije izdan. Nasa je firma na temelju odluke koju smo zaprimili ušla u financijski trošak nabave materijala i sl. Trenutno je stanje takvo da Narucitelj ne zna da li ce se taj posao provest, tj. cini se da nece.

Da li postoji mogucnost naplate penala (s obzirom da smo usli u troskove racunajuci na taj posao na temelju odluke)?

Da li postoji rok u kojem Narucitelj od trenutka donošenja Odluke o odabranom ponuditelju mora krenuti u daljni postupak s predmetom (potpis ugovora)?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A definitivno u Natječaju postoji odredba da će Naručitelj sa izabranim Ponuđačima u roku od xy dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg dobavljača sklopiti ugovor o isporuci/dobavi roba i usluga.

 

Vi ste dobili odluku. Vi ste 50 : 50 ! Tehnički, odluka nije ugovor, i prije ugovora nemata kaj raditi na realizaciji posla. Tek, kada sklopite ugovor tada kreću vaše obveze.

 

Naravno, odluka o izboru VAs kao najpovoljnijeg ponuđača jer isto znak, tj. znak da je slijedeći korak, sklapanje ugovora.

 

Vama predstoji ili dogovor sa Naručiteljem, da odradite posao, ili da Vam nadokadi sve nastale troškove i nema posla.

 

Ako neće htjet ugovor i neće htjet nadoknaditi štetu, nema Vam druge nego na sud, utvrđivat da Naručitej mora sklopiti ugovor i izvršititi ga, alternativno, da Naručitelj mora sklopiti u ugovor, raskinuti ga, i nadoknaditi svu štetu.

 

Nažalost ako neće biti mirnog dogovora, dug put obzirom na hrvatsko pravosuđe. No da Vam bude jasno, i na vama je dio (manji dio) odgovornosti za štetu, jer ste bez ugovora ušli u troškove, a možda je netko mogao i poništavati natječaj i tko zna kaj još sve ne..

 

Znači, čekat potpis ugovora o nabavi !!

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija