Jump to content

ozljeda djeteta u školi


marija787

Preporučene objave

Pozdrav!

Kćer mi ide u 1.r.OŠ i prije nekoliko dana se u školi za vrijeme velikog odmora jako ozlijedila - druga djevojčica je sjedila na teškoj klupi u hodniku i kad je ustala klupa je svom silinom pala na srednji prst desne ruke moje kćeri, te joj doslovno smrskala gornji dio prsta (uzdužno joj je napukla kost gornjeg dijela prsta, otpao nokat, živo meso vani, koža pukla.., -grozno izgleda!). Dijete mi je doživjelo jako veliki šok, sva je bila krvava, a o bolovima da i ne govorim. Hitno smo otišli na kirurgiju gdje su joj prst namještali, vraćali meso na mjesto, šivali.. Danas je prvi put bila na previjanju, i naravno, zavoj se zaljepio za živo meso te ga je trebalo kidat da se odvoji od prsta. meni je užasno žao djeteta, konstantno je u velikim bolovima, ne može u školu, pisati.., a nismo sigurni da neće biti i trajnih nekih oštećenja.

Molim Vas da mi odgovorite da li imamo pravo potraživati odštetu za djetetove pretrpljene patnje iz školskog osiguranja od odgovornosti? koja je procedura, kada se predaje zahtjev, kako se okvirno izračunava cifra? Unaprijed srdačno zahvaljujem na odgovoru!

marija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve škole su (trebale bi biti) osigurane od ovakvih slučajeva, jer škola odgovara za djecu danu njima na "odgoj".

 

Angažirati odvjetnika od povjerenja koji će na temelju medicinske dokumentacije te tablica osiguranja podnjeti zahtjev za naknadu svih oblika štete (tu ima dosta toga).

 

Odvjetnici imaju sudsku praksu pa će provjeriti kod sličnih slučajeva koliko se dosuđivalo za ovu vrstu povrede, pa će sukladno tome formulirati odšetni zahtjev prema školi / osiguravajućem društvu.

 

Ništa ne raditi sami (u svoje ime), puno je "čišće" preko odvjetnika ! Zašto, zato jer vaše djete će i dalje ići u tu školu pa da ne bi bilo nekih štetnih posljedica.

 

Sve se to fino bez tenzija može riješiti, na zadovoljstvo svih.

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija