Jump to content

Prometni prekšaj


bexxxe

Preporučene objave

Prije nekih možda pola godine pauk mi je podigao auto i otišao sam po njega gdje sam platio 300-injak kuna za premještaj auta, i tu su bili policajci koji su rekli kao da mi neće ništa pisati. I to je to. Računam da je sve ok.

 

Jučer me zaustavi policija i nemam vezan pojas i sad pitaju da li sam kažnjavan u zadnje vrijeme, ja govorim da nisam jer me nisu kaznili za to krivo parkiranje.

 

I on meni da će napisati sad upozorenje. Zove on PU i ovi mu govore da ja već imam upozorenje u zadnjih godinu dana. I napiše mi kaznu.

 

Da li je moguće da su ovi meni (za krivo parkiranje) napisali upozorenje bez moga znanja?

 

Ima li smisla pisati prigovor policiji? Mislim nije neka svota 500kn ali ne bi iz principa platio, ako nisam kriv. Ako može proći uz upozorenje.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoguće je nakon obveznog prekršajnog naloga ishodovati upozorenje, ma koliko se inatili.

 

Pisanjem prigovora stavljate prekršajni nalog van snage, možete od suda tražiti da vas se kazni sudskom opomenom, na sucu je da odluči.

 

Pitanje upozorenja na mjestu prekršaja je ovlast policije na terenu, ako prekršitelj ispunjava uvjete za izdavanje upozorenja da li će mu ga policajac izdati ili neće čista je dobra volja tog policijskog službenika ili njegova nadređenog u policijskoj postaji, te na to nemate pravo žalbe.

 

Naravno uvijek imate pravo na predstavku na način rada policije, ali time nećete postići baš ništa, to neće utjecati na prekršajni postupak, ako uopće bude pokrenut.

 

Postoje dvije evidencije, policijska i sudska.

 

U policijskoj se čuva sve i na to nemate pravo uvida, a za provjeru uvjeta za izdavanje upozorenja koriste se podaci od zadnjih godinu dana.

 

To sa parkiranjem nije niti došlo do sudske evidencije.

 

Da ste tu kaznu za preticane platili odmah na mjestu prekršaja, niti ta kazna ne bi došla do sudske evidencije i na sudu bi se smatrali prekršajno ne kažnjavanom osobom.

 

Prigovorom na prekršajni nalog pokrećete prekršajni postupak čini ishod ulazi u vašu prekršajnu (sudsku) evidenciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija