Jump to content

molim pomoć (otkaz) što pametno napraviti


evaadam

Preporučene objave

Ne mogu reći da sam baš išla na ove stranice, ali vidim da mi Rubens ili netko drugi može pomoći, pa sve koje se dobro razumiju u tematiku molim odgovor.

Problem je slijedeći:

Suprug godinama radi u firmi koja je vlasništvo ljudi iz BIH.Mala firmica s dvoje zaposlenih i dok je bilo dobro, bilo je dobro svima, a sad su nastali općepoznati problemi,vlasnici iz BIH se ne pojavljuju, a osoba iz RH koja je član uprave i direktor je pokrenula postupak brisanja sebe u TRg. sudu i odlazi za 20 dana raditi u drugu firmu. To će on riješiti i nije problem. Firma će ostati bez ovlaštene osobe.

Međutim, moj problem je ovaj. Suprug radi godinama tu i teško se razbolio prije 26 mjeseci (nije HRVI ni slično), ali kako u nas sve ide puževim koracima sad je treći put na inv. komisiji i vještak je dao nalaz da je opće nesposoban za rad.Sad je to na Stručnom povjerenstvu nalaza i mišljenja o invalidnosti u Zagrebu, a oni rade tako sporo da ne vjerujem da će nalaz stići još za mjesec-dva.

Dakle,pitanje je slijedeće:

Može li mu sada ovlaštena osoba (s kojom smo u odličnim odnosima) dati otkaz ugovora o radu s danom npr. 04.04.2012. godine jer ako eventualno ne dobije rješenje da je za mirovinu, da bar može ostvariti prava preko HZZ - naknadu.

Napominjem da poslije 04.04.2012. godine neće biti nikog u firmi tko će moći zaključiti radnu knjižicu i napraviti odjavu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija