Jump to content

Alimentacija student


kvrle

Preporučene objave

Ispričavam se u startu ako odgovor baš za ovo već postoji, nisam uspio pronaći.

 

Imam 22 godine i redovni sam student. Moji su se formalno razveli kada mi je bilo 19. Ja i maloljetna sestra živimo sa majkom. Pošto je otac nezaposlen, dobivamo naknadu od centra za socijalnu skrb, mislim da se radi o nekakvih cca 600kn.

Ono što me zanima je imam li ja pravo na alimentaciju s obzirom da se školujem unatoč činjenici da sam punoljetan? Nalazim oprečne informacije o ovome. Sud me ne spominje nigdje u presudi, samo su donijeli odluku da je otac dužan plaćati alimentaciju za sestru.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za punoljetnju djecu nije određen minimalan iznos uzdrzavanja. Dakle, Vi biste trebali tuziti oca i proci istu proceduru koja je, pretpostavljam, predjena u slucaju Vase sestre, i tako dobiti uzdrzavanje od czss-a.

Vi mozete traziti uzdrzavanje sve dok traju pretpostavke za uzdrzavanja odnosno zahtjev za uzdrzavanje ne moze zastarjeti. Uzdrzavanje se moze odrediti sudskom presudom, sudskom nagodbom ili nagodbom sklopljenom na zapisnik pred czss-om. Isto tako, sud moze odrediti ovrhu nad ocevom imovinom kako bi se naplatilo Vase potrazivanje za uzdrzavanje ili se ovrha moze izbjeci ako je ovlastenih uzdrzavanja(otac) u postupku pred sudom ili u sudskoj nagodbi dao suglasnost za naplatu potrazivanja.

Sad sam Vam navela mogucnosti, mutatis mutandis sa procedurom za utvrđivanje uzdrzavanja Vase sestre, s cijim tijekom ste vjerujem upoznati, Vi vidite sto Vam je najlogicnije ciniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija