Jump to content

Promjena liječnika


ZastoJa

Preporučene objave

E sad bu mi moderator odgovoril, ovo znam da zna (no, da se ne poveselim prerano :smijeh: ):

 

- mijenjala bi liječnicu opće prakse. I našla sam novu. No, kako bolujem od nekih kroničnih bolesti i na stalnoj sam terapiji, ima "ponovljivi" recept....zadnji put bi trebala podići jedan od lijekova na kraju travnja (kutija lijeka mi je za dva mjeseca). Ali, do kraja travnja imati ću već i nove recepte za drugi lijek...sve u svemu, imati ću lijekova za do kraja svibnja (jedan "košta" 150kn, drugi kojih 20-tak - mislim, ne plaćam ih, nego piše na računu). Imam još lijekova, ali drugim receptima prije "ističe rok". Znam da lijekove "plaća" onaj liječnik koji je izdao recept.

 

Savjet: da li da pričekam da podignem sve lijekove, pa onda preselim karton (i time riskiram da ne dobijem više "mjesto" kod nove), ili to mogu učiniti sad? Može li mi "stara" liječnica nekako stornirati recept kad se preselim k drugoj? Da ne ostanem bez lijeka iznenada, mislim...hm?

 

I općenito, trebam li o nečem posebno voditi računa, kako se ne bi zeznula u koracima pa ostala bez liječnika potpuno? Jer onda ću morati bilo kome, a to mi nije napredak od sadašnje situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvala sam u ordinaciju da pitam kaj s receptima (prije nego sam postavljala temu), pa mi je sestra objasnila tako kako sam napisala, da koristim te recepte do kraja, iako ću biti kod nove doktorice, jer da si je HZZo to već naplatio kod izdavanja recepta. Na to mi je palo na pamet da me ne bi ta "stara" liječnica nešto zeznula, pa kad dođem podići lijek u ljekarnu - hop, nema.

 

Oke, onda dobro, neću o tome brinuti.

 

A možeš još nešto prokomentirati? Negdje sam, mislim, pročitala da u roku od tri dana mora stari liječnik tvoj "karton" predati novome. E sad, pretpostavljam da se to odnosi na podatke iz kompa (jer onaj fizički rekli su mi moram sama podići). No, sestra kaže da je rok 15 dana da HZZO odobri moj premještaj, ali ako je nešto hitno oni novog pacijenta svejedno prime iako je on službeno u ta dva tjedna bez liječnika. Ne razumijem kako mu onda može izdati recept, ako joj nije pacijent. Mora/može li mi "nova" liječnica odmah otkad se kod nje zapišem dati lijekove/primiti me ili ne?

 

Ukratko: da li ću imati "rupu" u kojoj ću biti bez liječnika ili ne?

 

Opet hvala. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakve rupe prilikom izbora doktora i to zbog toga jerbo se promjena obavlja na način da se potpiše izjava kod novog, on to dostavlja u HZZO i u pravilu se takva promjena verificira s prvim u mjesecu.

 

No, stari je doktor u obvezi dostavtiti svu dokumentaciju novom doktoru u tom roku, i to je eto lagano zastarijela obveza obzirom na u međuvremenu provedenu informatizaciju sustava, a eventualni problem bi mogao nastati ukoliko stari i novi doktor nemaju istu programsku podršku, naime u tom slučaju stari doktor mora "prebaciti" elektronski karton novom, i tu se eto može nešto događati dan dva, ovisno o tome kada će stari prebaciti podatke......a to u svakom slučaju ne bi smjelo utjecati na tvoj kontinuitet korištenja zdravstvene zaštite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija