Jump to content

naplata potraživanja od mastercarda i banke


popec

Preporučene objave

Poštovani, molim za pomoč jer ne znam kako dalje.

Moje poduzeče se bavi trgovinom. Prije nekoliko mjeseci na svom prodajnom mijestu putem POS aparata za naplatu karticama između ostalih transakcija imali smo određen broj naplata za koje je autorizacija uredno odobrena, ali banka mi nije htjela isplatiti novac jer je po njihovim tvrdnjama riječ o kartičnoj prevari, tj. po njihovom netko je sa nevažečom karticom izvršio plačanje. I što sad, ja sam robu prodao, plačanje je izvršeno sa ispravnim karticama za koje je pos uređaj uredno izbacio slip na kojem je pisalo da je autorizacija provedena i transakcija odobrena. Ostao sam bez robe, a sad banka ne želi platiti jer tvrdi da me je netko prevario. Kakve su mi mogučnosti da dobijem svoj novac jer se ne radi o malom iznosu. Zar nije banka ta koja stoji iza svake transakcije i garantira naplatu odobrenih transakcija, i na kraju za to uzmu i proviziju. Kakve su tu moja prava.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ja, niti bilo tko na prodajnom mjestu nema ovlast provjeravati identitet kupca putem osobnih dokumenata.

Niti bi meni bilo koji kupac pristao davati osobnu iskaznicu na uvid, a ne znam da igdje na bilo kojem prodajnom mjestu, u bilo kojoj trgovini netko provjerava identitet osobe koja plača karticom. Autorizacija se vrši pinom ili potpisom slipa, koji se usporedi sa onim na kartici, dakle ako meni iziđe slip na kojem piše da je transakcija odobrena, nadao sam se da banka garantira isplatu takve transakcije, i do sada nikad nije bilo problema oko toga, postoji rok odgode plačanja, naknada koju si oni uzmu i ostatak isplate u ugovorenom roku. Međutim sada oni osporavaju kompletnu isplatu tvrdeči da me je netko prevario i da sam snosim odgovornost, a oni su odobrili spornu transakciju. Ja sam smatrao da mi je odobrenjem transakcije roba plačena, (sa odgodom), i sada sam bez robe i bez novca, dužan državi PDV i osatak poreza, dužan dobavljaču za robu jer sam je dobio na odgodu, a nitko ne stoji iza mene, jer se banka sa svojom hrpom pravnika sad ograđuje od svake odgovornosti i obaveze isplate. I kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija