Jump to content

Odlazak sa mjesta nesreće


Makii35

Preporučene objave

Pozdrav,

 

evo molila bih malu pomoć.

 

Slijedi opis događaja.

 

07.02. , jedan od onih dana kad je bila snježna mećava dečko je išao autom na posao i normalno s obzirom na mećavu nije vozio brzo jer su ceste bile skliske i kako je bio prvi u koloni do pješačkog prelaza dvije djevojke krnule su pretrčavati cestu i nije uspio zakočiti na vrijeme te je lagano udario djevojku koja je zatim pala na pod i time zrušila i prijateljicu na pod, on je naravno odmah izašao iz auta i pitao djevojke jesu li dobro, da pozove policiju i hitnu, na što su one rekle da su u redu da su se samo poskliznule da im nije ništa i da idu na faks, to je bilo u 12:30 popodne. Nakon toga on je otišao na posao i to je bilo to.

 

Drugog dana kući mu je došla policijia da je djevojka istog dana otišla u 19 i 50 h na hitnu pomoć te da je on napustio mjesto nesreće te da se mora napraviti očevid.

Na tom očevidu ustvrdilo se da mu kao mladom vozaču auto ima 81 kW , umjesto 80kW te u pozivu za sud piše da je vozio ne prilagođenom brzinom što nije istina jer je vozio 30, a ograničenje je 50 te ga se naravno tereti i za taj odlazak s mjesta i ne zvanje policije.

 

Navode se ovi prekršaji: iz članka 134., 176., 221., stavak 1., 2., 3., kažnjivo po članku 134., 176., 221., stavak 4., 5., 4., s primjenom članka 293., stavak 2.

 

 

Pa eto ako neko može pomoći i reći kakvu kaznu da očekujemo i na koji način da se postavi na sudu.

 

Unaprijed hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet vam neće biti dovoljno dobar trebati će te profesionalnu odvjetničku pomoć.

 

Zbroj kazni je 5.500 kuna sve se da umanjiti za 2/3, na nekih 2.000 kuna + troškovi očevida od 400 kuna.

 

Problem je u onom jednom kilovatu "viška" on ima status neovlaštenog vozača i obvezno osiguranje vozila mu ne vrijedi za sve iznose štete do 12 prosječnih plaća (cca 60.000 kuna), ako oštećena bude potraživala bilo kakvu odštetu ili njeno liječenje bude rezultiralo bilo kakvim troškovima slijedi regresna tužba osiguravatelja na isplaćenu štetu do iznosa 12 prosječnih plaća (oko 60.000 kuna).

 

Obavezno angažirajte odvjetnika, ali ne bilo kojeg nego onog koji će skužiti problem čim čuje kojom snagom vozila je okrivljenik upravljao.

 

Danas na žalost, mladi nisu svjesni rizika u koji se upuštaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija