Jump to content

prodaje već darovane nekretnine


dobrisica

Preporučene objave

Moj otac i majka su u braku 31 godinu.Tijekom tih godina umrli su očev majka i otac ,te se njemu i mom stricu u naslijedstvo ostavili prizemnicu u rohbau,pri čemu je moj stric dobio prizemlje a otac "neizgrađeni "prvi kat.Otac i majka su tijekom godina digli prvi i drugi kat na kući te je u potpunosti dovršili.

2003. godime majka i otac rade ugovor o podjeli bračne stečevine i darovni ugovor,prema kojem ocu pripada knavedena kuća za plodouživanje,a darovnim je ugovoromostavlja meni i bratu nakon smrti.

 

Darovni ugovor nije bilo moguće provesti u zemljišnim knjigama budući da se u zk izvatku vodi kao oranica u posjedu treće osobe.U posjedovnom pak listu stoji da je kuća,prizemlje i ikućnica suvlasništvo mog oca i strica.

 

Otac sada želi prodati kuću,bez naše suglasnosti (kao da darovni ugovor ne postoji).Da li je to moguće i može li on uopće ishoditi papire za kuću,na njega i brata kao vlasnika ,ako već postoji 10 godina star darovni ugovor?

Također me zanima,ako je on nekim čudim ,riješio papire za kuću na svoje ime,da li agencije za prodaju nekretnina moraju provjeriti da li je nekretnna bračna stečevina.Odnosno da li moja majka ima pravo na pola novaca ako on nekretnunu proda i kao do njih doći?

 

Hvala lijepo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija