Jump to content

Molim mišljenje HITNO


crosslex

Preporučene objave

Dakle , problem sa poslodavcem imam od kad je novi direktor zaposlen.

zaposlen sam skoro pet godina kod poslodavca.

počeo raditi na mjestu skladištara te kroz 5mjeseci napredovao do referenta u prodaji(rad u uredu) dobio anex ugovora za to radno mjesto.nakon toga kolegica iz marketinga završila na porodiljnom te dobio njezin dio posla,te nakon otkaza product menageru i njegov posao je spao na mene.

i tako već dvije i pol godine,nekoliko puta mi je obećan novi anex ali ništa.dolaskom novog direktora u firmu zamolio sam da mi se riješi anex ugovora( na vizit karti su mi uredno napisali:product menagment/marketing.

zadnja eskalacija prije dva tjedna kada sam pitao šta je sa ugovorom,došlo je do prepirki te me direktor tjera na godišnji odmor,na povratku se saziva sastanak te on odlučuje da mi daje otkaz,nudi soluciju da potpišem otkaz uvjetovan ekonomskim uvjetima(otpremnina 9.ooo kn) ili izvanredan otkaz(da me se zaplaši kako kod izvanrednog otkaza nemam pravo na pomoć sa zavoda). odbio sam,izložio da sam za izvanredan otkaz te da mora kod izvanrednog otkaza napisati razloge otkaza ,i mora izdati potvrdu o poslovima koje sam obavljao za daljnje zaposlenje,tada sam predložio da mi isplate 150tkn otpremnine da mirno odem,ili na sud jer imam preko 30 zaposlenika koji me podržavaju i spremni su svjedočit. ništa nije dogovoreno te me ponovno šalje na godišnji,uz pisanu opomenu (izmišljotina) za događaj od siječnja 2012g. kod opomene imam svjedoke koji mogu potvrditi da sve navedeno nije istina. sada ću napisati pisani zahtjev za zaštitu prava kojim mogu pobiti sve navedeno.

vratiti se na posao 19-tog i čekat...

treba navest da dotični direktor otkako je u firmi u izuzetno lošim odnosima sa svim zaposlenicima,konstantno pokušava zaposlit svoje poznanike i kućne prijatelje na naša radna mjesta.

čak imamo i info da je neke važne dokumente predao konkurenciji za koju je prije radio koji su tajna.

Firma je njemačka,a ovdje samo jedna njezina poslovnica.

Zaključka sam jedinog a to je :da mi je mogao dati otkaz,već bi mi ga dao ali se boji suda odbosno sudskog procesa,možebitnog mog vračanja na posao i isplate svih zaostalih plaća...

 

ima li ko kakvu ideju kako dalje???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško ti je zapravo dati bilo kakvu smjernicu jer situacija izgleda još nije definitivna, pa bi bilo dobro poduzeti dodatne napore (unatoč toj gore teškoj situaciji) u cilju ne samo zaštite prava već i eventualnog dogovora oko daljnje suradnje ukoliko je to moguće.

 

U svakom slučaju dobro i trezveno procijeni situaciju i postupi pametno......a ukoliko dobiješ bilo kakav podnesak potrebno je odmah a najkasnije u roku od 15 dana reagirati po mogućnosti uz angažman stručne i ovlaštene pravne pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko sam shvatio on je definirao da me više ne želi kao djelatnika firme,mislio da ću potpisat otkaz uz otpremninu od 9000tkn i sve bi bilo super za njega.međutim sa svim ovim kako sam se pripremio i obrazložio nije mogao nać rješenje,pa me poslao drugi put na godišnji. valjda dok se ne savjetuje s odvjetnikom.

jedini izlaz vidim da napišem pismo generalnim direktorima u njemačku pa nek oni prosude.

definitivno trebam otić odvjetniku pa da on ocjeni sve to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto,danas po isteku godišnjeg odmora stigao na posao te nakon svih onih prijetnji izvanrednim otkazom,dobio otkaz radi gospodarske situacije,s otpremninom i otkaznim rokom do 10.06.

kao ukidaju moje radno mjesto,e pa sad koliko kužim zakon slijedećih 6mjeseci nikog ne smije zaposliti a ja mogu tražiti zaštitu svojih prava protiv ovog rješenja jer ne znam ko bude mogao raditi sve ovo što sam radio i sve je to potrebno firmi kako bi poslovala dalje.

niš do odvjetnika pa dalje u napad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija