Jump to content

odvjetničke naknade-izdavanje računa


zmodri11

Preporučene objave

žena s kojom imam dijete potražuje od mene 1500,000 kn , kao toliko je njen dio koji je ostvarila u vanbračnoj zajednici? podjela imovine itd. takve stvari sam gledao samo na sapunicama, odakle meni toliko novca? nemam ni za platit odvjetnika da izađe na ročište, život. ubi me sa tim izdacima, ona se pogodila sa svojim odvjetnikom po postotku od dobivene cifre. ja svog moram za svako pismeno, ročište itd platit. ako ona izgubi spor ne znam odakle če platit kad nema ništa. ja imam stan koji sam posjedovao i prije nje, bojim se da ču ga morat prodat da platim sudske troškove i završit na ulici. njen odvjetnik na tužbe što ih sastavi protiv mene piše trošak od 33,000 kn.16,000 kn itd. kao to ide po onoj milionskoj cifri. moja mi odvjetnica kaže da ne tražim da se cifra skine na manju jer če tako ona izgubit spor, bojim se da se tu ipak odvjetnici bore za svoju tarifu a ne za moju dobrobit. zna li neko nešto o tome i da li taj njen odvjetnik treba dostavljati kad neke račune ili ne mora do okončanja svih tužbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zmodri11 napisao.

moja mi odvjetnica kaže da ne tražim da se cifra skine na manju jer če tako ona izgubit spor,

 

pa tebi kao protivnoj stranci je u interesu da protivna stranka izgubi spor.

u pravu si ,odvjetnica radi u svoju korist kad traži da se ne smanji vrijednost spora .

svoje račune za zastupanje pred sudom ,podneske ,računa po vrijednosti spora.

 

napravi grubu procijenu imovine koju ste stekli za vrijeme zajedničkog života (zajedničkim radom).

predloži sudu da se vrijednost zajedničke imovine utvrdi vještačenjem a time i vrijednost spora.

ili osporavaj vrijednost spora.

to može i stranka koja ima zastupnika .

traži da bugeš nazočan raspravama ako si u mogučnosti (tako češ imati situaciju pod kontrolom)

 

imovina koju je jedan vanbračni partner posjedovao prije zajedničkog života njegova je osobna imovina i ne djeli se.

sudu dostavit dokaze o osobnoj imovini koja neide u podjelu.

(vrijeme stjecanja imovine,izvor sredstava za stjecanje (kupnju )imovine ,nasljedstvo ,dar roditelja ,brače rodbine)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da dodam nešto što zaboravih.

prvo i kao predhodno pitanje treba utvrditi imovinu koja je stečena za vrijeme zajedničkog života a potom izvršiti vještačenje vrijednosti imovine.

poslije vještačenja vrijednosti imovine koja je stečena za vrijeme zajedničkog živita nije problem podjela.

 

 

pedloži sudu da se u skladu sa čl.12.ZPP

kao predhodno pitanje utvrdi zajednička imovina i njena vrijednost.

odvjetnik to neće htjeti (manja zarada)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala za savjet, ja platio sudskog vještaka mimo suda da procjeni moju imovinu. njen odvjetnik i ona osporavaju vrijednost vlastite imovine, druga stvar je što nova imovina je vlasništvo moje malodobne djece, kad sam gradio skupio od centzra sve suglasnosti za povečanje njihove imovine, gradio na zemljištu gdje su oni bili suvlasnici samnom, oni pola ja pola. nove vrijednosti nemam ali imaju oni, svaki po jedan stan. nije ona ulagala imam uplatnice o posudbi od nje i vratio joj s kamatama kao da je oročila sredstva. sad se pravi blesava i tvrdi da nije znala na čije ime gradim. predpostavljam: lokacijsku, građevinsku itd. od czz-a dobio rješenja , odobrenje. mogla se žalit na njih. nije pa sad pokušava vjerovatno reči da su to nove činjenice za nju da može osporavat pravomočna rješenja i tražit suvlasništvo u imovini moje malodobne djece. ima li uopće prava tražiti suvlasništvo u njihovoj imovini ako sud kaže da je bila vanbračna zajednica i da je ona ulagala na neki drugi način ? pranje, peglanje, kuhanje itd. bez obzira na financijska sredstva što su bila moja i djece i krediti koje sam ja vratio. :kavica::kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravi napomenuti još da imam vještačenje i novog objekta, također ja platio mimo suda vještačenje. prijašnja imovina, uloženo u gradnju , sadašnja imovina procjena. sve se poklapa, e sad ipak su dva stana više etažiranjem nastala.kad sam sve platio, kompezirao itd. ovako- vrijednost prijašnje vlastite imovine ispada ista kao i sadašnje nove bez obzira što su dva stana više. prije bila kuča visokoprizemnica sa podrumom i visokim potkrovljem. jedino što sad više nismo vlasnici zemljišta sad su svi stanari. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravnica na czz-a mi rekla da oni neče dati da se dira imovina od djece ni meni a kamoli njoj jer je samo čekala (da objekat završim) oni znaju da nije ulagala. Pa sad kad bi joj priznali pola pola stčene imovine odnosno suvlasništvo u vlasništvu moje djece to bi iznosilo onda jedan stan? odakle bi ne znam namaknuo toliki novac? također mi pravnica rekla da ako što i dobije(zavisi od njenog ulaganja )kojeg nije bilo da njihovu imovinu ne bi dirala nego bi je morao isplatit? opet ja nastradam , sad živim u stanu u kojem sam oduvijek i prije nje što sam imao. i na njega traži suvlasništvo jer sam na njemu mijenjao stolariju, muljala da nije ni on postojao ali je sutkinja pitala pa gdje si stanovala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija