Jump to content

Kreiranje prigovora


Nepravilnost

Preporučene objave

Poštovani

 

Dulje vrijeme pratim portal iz zaleđe, no sada sam prisiljen i tražiti pravni savjet.

 

Naime 29.8.2011 sam zaustavljen u Varaždinu, te mi je nakon pristupanja alkotestu utvrđeno 1,07 miligrama u litri izdahnutog zraka.

 

Nekoliko dana nakon zaustavljanja na kućnu adresu mi dolazi prekršajni nalog. Izriče mi se novčana kazna od 3000 Kn, te zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci. Iskoristio sam pravo prigovora putem nadležne policijske uprave tj. postaje u Varaždinu.

 

Danas, 17.4 2012 na kućnu adresu mi stiže fotokopija orginalnog prekršajnog naloga i poziv na ispitivanje pred prekršajnim sudom u Donjoj Stubici (Pošto nisam iz Varaždina)

 

Predpostavljam da je sljedeći korak s moje strane pisanje prigovora i slanje istog u Donju Stubicu, prije zakazanog saslušanja. Predpostavljam da Varaždinska policijska uprava šalje slučajeve u policijske postaje bliže mjestu okrivljenika.

 

U prvoj žalbi sam neveo kako je došlo do materijalne povrede zakona, pošto nije prošlo 30 minuta od posljednjeg alkoholnog pića i pristupanja alkotestu. Također sam naveo troje svjedoka koji mogu potvrditi moj iskaz. Nadalje, naveo sam kako sam lošeg imovinskog stanja, nezaposlen, te da živim u kućanstvu s jednim prihodom od 2.500 Kn.

 

Pošto sumnjam da se Varaždinski prekršajni sud bavio mojim slučajem, izgleda da sam opet na početku. Saslušanje mi je za tjedan dana, te me zanima dali je praksa kod pisanja prigovora dodavanje određenih potvrda (Potvrda s burze rada, potvrda o primanjima u kućanstvu, potvrda da je sestra studentica i sl.)

 

Također, da se malo pozabavim špekulacijama, zanima me koje su šanse da mi se kazna snizi. Pošto imam nekoliko poznanika koji su bili u sličnim situacijama (0.5 - 1.5 promila) a dobili su minimalne kazne.(2000 kn/3mj. vozačke) Također, želim navesti da spadam u kategoriju "mladih" vozača, te nikad nisam kažnjavan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zapisniku o ispitivanju akloholiziranosti pišu vremena kada ste zaustavljeni, a kada podvrgnuti postupku ispitivanja alkoholiziranosti.

 

Nigdje u zakonu nije naveden rok od 30 minuta, već u uputama proizvođača uređaja je naveden rok od 15 minuta od ispijanja posljednjeg pića.

 

Da, sestrina potvrda pomaže, pomaže svašta nešto i uz kvalitetne priloge i dokaze će vam sud sigurno umanjiti kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, hvala na odgovoru.

 

"Postupanje prema ispitaniku započelo je dana....u 02:30, a ispitivanje je obavljeno u 02:35. Koliko sam ja upoznat, mnogima su smanjene kazne na osnovi tog nepisanog pravila o pristupanju ispitavanju prije proteka od 30 minuta.

 

Nadalje, kao što sam naveo, iskoristio sam pravo prigovora još prošle godine, no nakon ugrubo 6 mjeseci na kućnu adresu ne stiže mi rješenje mog slučaja, već fotokopija prekršajnog naloga (30.08.2011)i poziv na ispitivanje pred prekršajnim sudom u Donjoj Stubici. Zanima me, dali se i prigovori prosljeđuju policijski postajama? Hoće li sudac imati moj prigovor kod ispitivanja, ili ukoliko ga ne pošaljem, ispada da nisam iskoristio rok za žalbu.

 

Ukoliko je situacija takva da moram slati novi prigovor, želio bih nadodati sljedeće; potvrdu s Hzz-o za oca i mene, presliku porezne kartice od majke, i presliku indexa od sestre.

 

Hvala vam na utrošenom vremenu i komentarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pisali ste prigovor i njime ste prekršajni nalog stavili van snage jer ste poricali prekršaj ili je prigovor bio nejasan.

 

Sada ide sve iznova, idete na sud, tamo se ponovno branite i donesite dokaze koji vam mogu pomoći u oslobođenju od odgovornosti ili smanjivanju visine kazne.

 

Imate sasvim realne šanse za oboje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija