Jump to content

Roditeljski dopust - promjena statusa (ne)zaposlenog


modra

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Imala bih jedno pitanje za upućene:

Trenutno sam na roditeljskom dopustu u trajanju od 3 godine. Za vrijeme trajanja roditeljskog, status mi se promjenio iz zaposlene osobe u nezaposlenu.

Zbog moje naivnosti, poslušala sam informaciju koju sam opetovano dobila s HZZO-a i kada mi je istekao ugovor o radu (10.02.2012.) nisam to odmah prijavila na HZZO jer su mi rekli da nije potrebno. Nažalost, do trena kad sam shvatila grešku i prijavila se (29.03.2012.) prošlo je preko mjesec i pol. Za to vrijeme sam dobila Rješenje o obustavi isplate porodiljne naknade, ali naravno, moj je roditeljski dopust i dalje u tijeku.

Sada kada sam ponovno predala zahtjev za isplatu porodiljne naknade, dobila sam informaciju da će ona ići tek od 29.03., i da mi neće biti isplaćene zaostale dvije porodiljne naknade koje nisam dobila.

Ima li ikakve šanse da uložim žalbu i zatražim da mi porodiljna naknada retrogradno pokrije i ovaj period od mjesec i pol kada sam bila na roditeljskom, ali su mi u je međuvremenu obustavili? Imam li kakvo pravno pokriće za takav zahtjev?

 

Unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru!

 

Srdačan pozdrav :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

 

Da, i meni je to bilo poznato, zato i jesam više puta zvala da provjerim kome se i kada moram javiti, ali u dvije različite poslovnice su mi rekli da NE moram, da će oni u sistemu vidjeti preko koga sam prijavljena i da je ista stvar što se naknade tiče bila zaposlena ili ne.

Nažalost, od trena kad su mi obustavili isplatu naknade do trena kad mi je stigla obavijest na kućnu adresu prošlo je točno 48 dana, tako da sam i htjela ranije reagirati nisam ni mogla jer nisam znala da nešto nije u redu. Retrogradno se dakle može obustaviti, ali ne i zatražiti isplata naknade. :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija