Jump to content

prisilna naplata svog potrazivanja - kako?


zmaj222

Preporučene objave

Pitanje.

 

Općinski sud donio je presudu u moju korist. Nakon sto istekne rok za zalbu biti cu "u mogucnosti ostvarivati prisilnu naplatu svog potrazivanja".

Radilo se o dugovanju novcanih sredstava od privatne osobe, meni, privatnoj osobi.

 

Zanima me praksa. Ukoliko tuženik ne prima plaću, nema mirovinu, nema ništa na računu, nikakav promet. Kako ja mogu ostvariti prisilnu naplatu??

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Stavite prijedlog za ovrhu na temelju ovršne isprave na nekretninama ili pokretninama ovršenika, ako ih ima. uvijek možete poslati mirovinskom dopis sa podacima, oibom tuženika i preslikom presude da vam dostave da li ima kakvih primanja i oni će vam to dostaviti kroz mjesec dana, a za to morate jedino platiti poštarinu kad im šaljete dopis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zmaj222, molim te odgovore na nekoliko pitanja. Zanima me pokretanje privatne tužbe za naplatu potraživanja (konkretno režija od podstanara) pa me zanima kakva je procedura i tvoje iskustvo. Naime, koliki su troškovi odvjetnika, suda, koliko dugo je sve to trajalo i da li se u konačnici isplati upuštati u cijeli proces. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

malo podižem temu, šta ako se nemožeš naplatit, jel postoji mogućnost stavljanja nekakve zabrane raspolaganja na imovinu roditelja ovršenika, na način da ovršenik nemože izbjeć nasljeđivanje i time ovršavanje, ako me razumijete, neznam dali sam baš bila jasna? Iskustva dobrodošla, gazda ostao dužan plaće, presuda donesena, kamate prerasle glavnicu, uglavno tip otvorio drugu firmu i uredno izbjegava ovršavanje, boli ga ona stvar....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija