Jump to content

Tele2 naplata


penava

Preporučene objave

Curi je neki dan došla obavijest i uplatnica od firme Inkaso d.O.o. u vezi neplaćenog računa za 10. i 11. mjesec 2011. godine. Inkaso kaže da je otkupio dug od Tele2.

 

Cura je raskinula prošle godine pretplatnički odnos sa Tele2, i nije 100% sigurna je li ili nije platila zadnje račune. Nažalost u zadnjem pospremanju stana bacio sam dokumentaciju o raskidu misleći ako se nitko nije javio 4 mjeseca valjda je sve OK :-(

 

No, usprkos svemu, da je dug i postojao, Tele2 nije poslao niti jednu jedinu opomenu u vezi toga. Iznos koji potražuje je zanemariv (100 kuna), ali iz principa ne želim preći preko toga (cura je htjela i platit ali joj ne dam :-D ).

 

Naime, na tih 100 kuna (koje i mogu preboliti), firma Inkaso si je zaračunala još 40 kuna troška opomene koje ne mogu prihvatiti, upravo iz navedenog razloga što od Tele2 ni traga ni glasa od dana raskida.

 

U ovom sporu, makar se radi o 40 kuna, spreman sam ići do kraja, jer smo u ovom slučaju u pravu (Tele2 nikad nije obavijestio o postojanju duga).

 

Šta sad napraviti, čekati da pošalju ovrhu pa se na istu žaliti i čekati ročište, ili ima neki shortcut (da mi njih tužimo)?

 

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O ovome bi se moglo toliko toga napisati. Inkaso.hr su lovci u mutnom, a Tele2 krši zakone RH i svoje Opće uvjete poslovanja, samo ljudi ih ne čitaju pa onda plate i što trebaju i što ne trebaju. Prvo neka vam cura ode do Tele2 da vidi jel ima kakvih dugova. Oni će vam reći da je dug prebačen na Inkaso, al vi se ne dajte smesti i tražite da vam ispišu sve račune koje ste imali dok ste bili pretplatnik, na to imate pravo. Ukoliko vidite da račun nije plačen, platite glavnicu, a opomenu ne plačajte jer ionako Inkaso nikada ne šalje opomene preporučeno pa samim time ne mogu dokazati da je ista dostavljena, a samim time i da su je poslalo. Dug možete platiti i Tele2 na način kako ste plačali ranije računi, al Inkaso će vjerovatno pokrenuti ovrhu, nakon toga samo prigovorite u roku da je dug plačen i priložite račun i ovrha će se obustaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija