Jump to content

duznikova prava u stecaju


zabluda

Preporučene objave

Citala sam malo taj stecajni zakon i po tom zakonu stecajnu upravitelj moze u principu napravit sta god zeli a duznik nema nikakva prava u svemu tome.i sav taj zakon je dosta nejasan. Znaci stecaj je pokrenuo neki tamo vjerovnik a postoji dug prema poreznoj i nesto sitno sastrane. Doslo je rjesenje o stecaju i ulozena je zalba i sad se ceka ishod zalbe. Dali ako ja u medjuvremenu npr dobijem na bingu mogu uplatit taj sav dug i stecaj se prekida? ili nadjem kupca za nekretinu kako mogu dalje postupat? dali se to sve moze skratit nekako pronalaskom kupca ili nekog financijera koji bi dug podmirio il se mora cekat da taj stecajni to razvlaci godinama i zaj*** sve po redu dok se to njemu da?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kad jednom dođe do otvaranja stečajnog postupka, onda se pravila igre odvijaju prema njemu. A ona su za dužnika prilično okrutna. Ne znam radi li se ovdje o dužniku pravnoj ili fizičkoj osobi...

Jedini tko može prodavati (unovčavati) imovinu stečajnog dužnika jest stečajni upravitelj, osim u slučaju kad na njoj postoji založno pravo (stečajni sudac ako to ovrhom ne napravi stečajni vjerovnik). Za bingo je kasno, igrao je do objave o pokretanju stečaja :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija