Jump to content

moje pravo-pomoć!


mima_i

Preporučene objave

Poštovani,svojevremeno sam molila savjet u svezi darovnog ugovora, i. t. d. U međuvremenu događa se: nakon razvoda (u svemu neću spominjati bivšeg supruga- on je svoje riješio) sinu se daruje imovina, on postaje vlasnikom stana uz uknjižbu mog imena (teret)o doživotnoj osobnoj služnosti, zbog velike kvadrature stana (sporazumno dogovaramo prodaju i kupnju manjeg, (napominjem da sin živi u drugom gradu s obitelji i ima riješeno stambeno pitanje), dobra mama (ja) dogovorno potpisujem izjavu o odricanju osobne služnosti, čisti zk izvadak za sina, mama (ja) sklapa ugovor sa sinom (odvjetnik - ovjeren kod j. bilježnika)da se isti sklapa isključivo zbog prodaje - kupnje, te da se nakon realizacije prodaje - kupnje ima moje ime i po mojoj želji u zk izvadku upisati moje vlasništvo ili osobna služnost kupljenog manjeg stana (25 m2 / meni posve dovoljno). Ovo se sve događa u veljači 2011.g., znači izjava, ugovor, kupoprodaja, selidba. Važno: sve radnje odvijaju se bez mene, do današnjeg dana nisam vidjela niti imam bilo kakve papire o prodaji i kupovini (poveliku novčanu razliku dobiva sin), u zk izvadku je čisti vlasnik (1/1, bez tereta), ja stanujem u manjem stanu,prijavljena sam uz potpis sina u - PU - na adresu (nova osobna), ništa drugo - jesam li doslovce na cesti??? Ugovor se nije ispoštovao između nas dvoje, nema nove uknjižbe mog imena u zk (kao vlasnika, ili prava služnosti) (gdje sam?) Uredno mjesečno plaćam režije, ali odnosi su se izuzetno poremetili. Doista imam veliko srce, ali dala sam sve, zaista od imovine nemam ništa. Ne tražim mnogo, pa što mi je činiti kad sam već sve sporazumno, dobrovoljno dala, poklonila, a dobivam samo "verbalne, nepoštene udarce,kako osigurati starost?, kako vratiti minimum sigurnosti?, i na koncu srediti svoj status u svemu ovome. Diže se zid šutnje između mene i sina , a ja konačno moram uzvratiti istom mjerom, jer se bojim dana koji dolaze!!! Doslovce sam ilegalac u stanu,a sutra mogu čak i biti na nekoj od klupa u parku.Jedino posjedujem ugovor koji do današnjeg dan nije ispoštovan. Što i kako dalje postupiti sa sinom, jer sada je dosta !? Molim pomoć! Zahvaljujem vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani, hvala vam na odgovoru, ali kako da sama bez sina odem u gruntovnicu kad nemam nikakvih drugih papira ( zk o vlasništvu kupljene garsonjere kod sina, nemam dokaz da sam podstanar kod sina, da živim u "njegovom" stanu, imam samo osobnu isk. novu, s novom adresom.). u ugovoru između nas dvoje jest da sve lijepo piše, jeli to dovoljno. sa sinom nemoguće razgovarati, vjerujte da se bojim, jer jučer mi stiže poruka (mob.) " valjada si dobila plaću, tati (bivši suprug) daj 300 kn za režije. ma nije upitno, redovno mu šaljem, ali ovo su već ucjene, prijetnje (ako ti dođem... letiš kroz prozor... o bože!!!), kako hoćete, intelektualac na položaju - moj sin, a ja čitav život sam dajem, pa što da radim??? zar pod stare dane mogu očekivati da me izbaci iz stana. pomozite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija