Jump to content

Skrbništvo - otac


wonderboy

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

Supruga i ja smo pred razvodom, napustila je bračnu zajednicu i vratila se s dvoje maloljetne muške djece (1 g. i 5 g.) kod roditelja.

Kao otac htio bih da mi se dodjeli skrbništvo nad starijim sinom (bar za početak), znam da je praktički nemoguće da "dobijem" i mlađeg.

Argumente koje bih tijekom slučaja naveo u svoju korist su:

Kompletna uređenost ambijenta pogodna za djetinjstvo, materijalna sigurnost (zaposlen sam na neodređeno).

Obiteljski ambijent (obzirom da imam osobu koja živi samnom).

Argumente koje bih naveo a i dokazao kao pogubne po djecu prilikom njihovog ostanka kod supruginih roditelja su: Dva liječena alkoholičara (suprugin otac i brat), sa kartonima i višekratnim ležanjima u "Popovači". Neuređenost prostora; nema sanitarnog čvora, kuća je u općem kaosu i neredu kao i nečistoći. Domaće životinje hodaju po kući. U kući ih ima sedmero (sa djecom), i samo suprugin otac radi. Supruga je nezaposlena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije nego što vam odgovorim morate znati sljedeće:

1. ovaj zastarjeli sustav u Hrvatskoj štiti interes žene, očeve šikanira, a za djecu nije ih briga

2. danas u Hrvatskoj se u 90 % slučajeva djeca povjeravaju na zajednički život majkama gotovo automatizmom, bez ikakvih kriterija, osim rodnog

3. ako ćete ići sa ovakvim prijedlogom da se najstariji sin povjeri vama, onda je odmah odgovor ništa od toga. Niti jedan stručnjak mentalnog zdravlja djece neće predložiti da se braća razdvajaju.

4. i još jednu grešku ste napravili, ako je kod majke zaista tako loše kako opisujete, zašto ste dozvolili da se djeca odvedu!?

 

"znam da je praktički nemoguće da "dobijem" i mlađeg"

 

Ako se mlađi još doji, to bi bio jedini razlog, ako izostavimo diskriminaciju, zbog kojeg se dijete nebi povjerilo vama.

Dakle ako ćete predlagati da se djeca povjere vama, onda obojica, tako ćete izbjeći njihov argument o razdvajanju braće kojim bi vas odmah odbili.

 

Sljedeće što morate znati da će taj postupak trajati nekoliko godina, vjerojatno će se provesti vještačenja, morate imati odvjetnika, novaca, strpljenja, živaca i opet sa neizvjesnim ishodom.

 

Dali ste se spremni boriti za svoje sinove?

 

Vašim trudom u borbi za povjeravanje djece na zajednički život, ne borite se za sebe, nego za svoje sinove da oni sutra nebi prolazili ono što većina očeva prolazi danas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ad4. nadopuna Gringovog pitanja:

...u ovakve obiteljske i stambene uvjete?

 

...Dva liječena alkoholičara (suprugin otac i brat), sa kartonima i višekratnim ležanjima u "Popovači". Neuređenost prostora; nema sanitarnog čvora, kuća je u općem kaosu i neredu kao i nečistoći. Domaće životinje hodaju po kući. U kući ih ima sedmero (sa djecom), i samo suprugin otac radi. Supruga je nezaposlena.

 

5. Kako i kojim intenzitetom ste od prestanka bračne zajednice do sada dogovarali/ realizirali susrete i druženja djece s vama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija