Jump to content

Kako zadržati 1/3 zemlje koju susjed želi prisvojiti???


Lavandin

Preporučene objave

Parcela zemlje, (čestica) na kojoj je izgrađena moja obiteljska kuća je ukupne površine oko 4200m2.Kroz česticu prolazi jedan vodeni kanal za navodnjavanje koji dijeli česticu u omjeru ( 2/3 : 1/3) Kuća je smještena na onoj većoj površini.

 

Prilikom geodetskog mjerenja čestice na kojoj se nalazi moja obiteljska kuća ustanovljeno je da ta 1/3 površine pripada istoj čestici tj.mojoj obitelji.U knjigama zemljišnog suda je kao vlasnik čitave čestice (parcele) upisan naš pok. pradjed Antun kao vlasnik 1/1 ,a kao posjednik na katastru sam upisan ja (Izvod iz popisa katastarskih čestica)

 

Ovu 1/3 površine obrađuje naš susjed, i to jako dugo godina a koji ima poteškoća oko razumjevanja ”ovo je moje,a ovo je tuđe” . Sada znamo da On već dugo godina (najmanje 13g ) zna i da je svjestan da On nije vlasnik te zemlje,ali je odbija napustiti.Dakle postoji očigledna težnja i silni apetit da On to prisvoji za sebe.Ne postoji nikakav pismeni dokument o pravu korištenja naše zemlje.

 

Već nam je u drugoj K.O. i na drugom mjestu iza naših leđa uspio prepisati (ukrasti) na sebe oko 12000m2 zemlje koja je bila upisana na našeg pradjeda i očigledno ide mu dobro od ruke oliti ”Oslobodi nas Gospode hrvatskog pravosuđa ”.Pa sada postoji paradoksalna situacija u kojoj ćemo plaćati porez na zemlju koju obrađuje susjed.

Postoji li zakonski način da mu pravna država Hrvatske ipak reće da to nije njegovo .Može li ga se prisliti sudom da plaća korištenje zemlje po m2 ili kako to riješiti?Mi bismo najrađe da se makne sa naše zemlje.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija