Jump to content

Sudska nagodba odvjetnika bez punomoći


Kutjevo1

Preporučene objave

U tvrtki u kojoj sam radio nisu mi isplatili sve plaće, te nisu uplatili davanja iz plaća. U tužbni sam uspio i donesena je pravomoćna presuda.

Od iste tvrtke sam unajmio poslovni prostor, u kojem sam bio uposlan, te djelatnost nastavio u vlastitom obrtu. Obzirom da se prostor sastoji od dva dijela jedan sam po ugovoru mogao dati u podnajam uz suglasnost vlasnika - moje bivše tvrtke. Kako su oni tu suglasnost uskratili bez utemeljenja, došlo je do spora, te sam prestao plaćati zakupninu, tužen sa, te kasnije napustio svojevoljno prostor. Taj postupak je bio u tijeku.

U mojoj odsutnosti ( višemjesečnoj) moj odvjetnik je bez kozultacija samnom sklopio sudsku nagodbu u koju je uključio moja potraživanja na temelju pravomoćne presude.

U nagodbi je takodjer na moju štetu napravio sporazum kojim je u glavnicu duga pretvorio i zatezne kamate na moj dug, a i sudske troškove, sve to priznavši u iznosu u kojem je to tražio tužitelj. Na tu novu glavnicu prihvatio je da se obračunava zatetzna kamata od 1.7.ove godine.

POred ostalog odvjetnik je ugovorio da se ja odričem prava na pokretanje ovrhe po "mojoj" pravomoćnoj presudi.

Obzirom da je odvjetniku punomoć prestala pravomoćnošću presude u predmetu u kojem sam uspio, moje pitanje je kako mogu poništiti navedenu sudsku nagodbu, jer je šteta koju trpim velika, pored ostalog sastoji se i u tome da u sudsku nagodbu nije unesena zatezna kamata na koju ja imam pravo po "mojoj" pravomoćnoj presudi.

Što mi je činiti da osujetim takvu nagodbu i da li mogu pokrenuti ovrhu odmah po "mojoj presudi - odnosno da li će sud prihvatiti tu ovrhu i je li to odricanje od ovrhe zakonito?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali ste odvjetniku neogranočenu punomoć i ona važi dok je ne povučete.

primitkom drugostupanjske presude trebali ste otkazati odvjetniku punomoć

ili je ograničiti (da nemože bez odobrenja vršiti nagodbu).

 

možeš se samo žaliti na rad odvjetnika (odvjetničkoj komori).

ali od toga nike koristi, odvjetnik ima neograničenu punomoć .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih se složio s postom korisnika bovu.Naime, generalna punomoć odvjetnicima nije pravilo,ako ste je dali onda je gornji post ok.Međutim, u pravilu se daje punomoć za vođenje pojedine parnice, pa ako mu niste dali posebnu punomoć za vođenje druge parnice, podignite tužbu za poništenje sudske nagodbe, jer vas je zastupala osoba koja nema ovlaštenje za zastupanje( time i sklapanje sudske nagodbe)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija