Jump to content

nevjenčani supružnici


lela.com

Preporučene objave

svekrva ima nevjenčanog supruga s kojim se ne slaže 7 god...3 god ne komuniciraju... rekla mu je da se iseli i koliko želi za isplatu....nije znao ništa reći...sada nakon 14 mjeseci traži 23 tisuće eura (koliko godina su skupa toliko želi isplatu,tisuću eura po godini)....došao je živjeti u njezin stan,kojeg je prodala i kupila kuću u kojoj sada svi živimo...svekrva je u mirovini on ne radi nigdje...ja i muž smo nezaposleni i imamo dvoje djece....dotični gospodin je htio pred 7 god napustiti svekrvu i otići u njemačku k ljubavnici s kojom je i dan danas u kontaktu,lječeni je alkoholičar i ne ulaže ništa u kuću niti plača režije....ne traži posao,100 % je zdrav i sposoban raditi...nisam upučena u njegova primanja,al znam da ima kredita za vraćati....jede kod susjede koja mu je također ljubavnica,a kod nas u kući spava i troši našu struju i plin itd.....svekrva je već sto puta pokušavala s njim razgovarati i riješiti u miru situaciju ali on ne popušta...nudimo mu cirka 3 do 3 i pol tisuće eura za isplatu(naime toliko je uložio u kuću) da ode....on prijeti da će nam uzeti kuću i da bumo ostali bez svega..kuća glasi na mojeg muža!!Što nam je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik kuće pošalje poštom (preporučeno i sa povratnicom prijedlog za sklapanje ugovora o najmu .

u ugovor o najmu navedu se troškovi koje je dužan plaćati i naknadu za korištenje djela stana (soba ,kupatilo ,kuhinja...)

ako odbije primiti pošiljku ili odbije sklopiti ugovor o najmu

tužbom tražiti njegovo iseljenje zbog nezakonitog korištenja nekretnine.

 

 

stan koji je prodan je bi osobna imovina a time i kuća koja je kupljena novcem od prodanog stana .

ulaganja u kuću (manjih svota )su umjesti stanarine .

kad je napustio vanbračnu zajednicu ,to je kao razvod braka ,niste ga trebali pustiti u kuću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači napravi se taj ugovor o najmu....navesti u ugovoru sve prostorije koje koristi.....režijske troškove.....dali se od njega može tražiti da pokriva troškove uređenja kuće ili dvorišta...npr:muž bude mjenjao krovište,fasadu? A kaj je sa troškovima kupnje ogrijeva,imamo centralno na drva pa treba i to održavati?Dali i on mora sudjelovati u uređenju okučnice,košnja trave....neznam,sve on to koristi....gdje mogu pogledati primjerak takvog ugovora? Da znam da ga nismo trebali primiti natrag u kuću,ali svekrva je mislila da se takav čovijek može promijeniti njoj za ljubav...a sad vidi da ljubav ne igra nikakvu ulogu u tome svemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija