Jump to content

Podjela zemljišta nakon gradnje


mkovac67

Preporučene objave

Supruga i ja bi gradili kuću na zemljištu koja je u vlasništvu njena oca 1/2 i njenog strica 1/2. Nakon gradnje bi se zemljište podijelilo na dva jednaka dijela. Prva polovica gdje bi bila kuća bi pripalo njenom ocu koji bi joj darovnim ugovorom tu zemlju poklonio. Druga polovica bi bila u vlasništvu njenog strica.

Kako to izvesti jer smo dobili hrpu različitih odgovora. Prvo u odvjetnika, prvo u geodeta, prvo u arhitekte!!!

Gdje i ako to izvesti

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u slučaju da vi i supruga prvo sagradite objekat, pa nakon toga krenete u parcelaciju, samo bi udvostučilo troškove arhitekta, geodeta, vodnih i komunalnih doprinosa i ostaloga. parcelacija zemljišta unutar građevinskog područja može se izvršiti isključivo na temelju neke pravomoćne dozvole o gradnji.

stoga vam ponavljam kao i u prijašnjem odgovoru, u slučaju da se punac i njegov brat slože, trebalo bi angažirati arhitekta da u suradnji sa geodetom već u samom startu od navedenog zemljišta predvidi dve odvojene građevinske čestice izradom samo jednog idejnog projekta za jedan objekat (prema zamisli vas i supruge) u svrhu izdavanja "rješenja o građenju" (u slučaju da se radi o objektu do 400 m2). tek nakon pravomoćnosti tog rješenja geodeta u parcelacijeskom elaboratu formira dve zasebne čestice za zasebnim brojevima i proslijeđuje elaborat na katastar i gruntovnicu gdje se vrše izmjene u knjigama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija