Jump to content

ovršni postupak


darax

Preporučene objave

20.4 dobio sam rješenje kojim je općinski sud riješio da ovršni postupak u ovom predmetu se obustavlja. Interesira me zašto sud odugovlači tj. rekli su mi da rješenje još nije pravomoćno da to isto rješenje pošalju na fimu da mi ne skidaju novce sa mirovine? Dali ja mogu kako ubrzati na općinskom sudu da bi to rješenje bilo pravomoćno u što kraćem roku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa na rješenje općinskog suda moguća je žalba (što u uputi o pravnom lijeku sigurno piše) koju je moguće podnijeti u određenom roku (mislim da je 15 dana, a i to piše).

 

Budući da se rok računa od dana kad je stranka primila rješenje, te da sud mora uzeti u obzir i moguće kašnjenje u dostavi, onda će rješenje proglasiti pravomoćnim (ako se ovrhovoditelj ne žali) tek nakon toga roka od mjesec-dva, pa i više.

 

Možete se obratiti izravno ovrhovoditelju sa zahtjevom da obustavi naplatu uz upozorenje da će biti dužan vratiti sve što su neutemeljeno naplatili uvećano za zakonske kamate i možebitne sudske troškove, što će mu prouzročiti nepotrebni trošak.

 

No, u vašoj poruci ima nešto vrlo nejasno: kako je moglo doći do naplate s vašeg računa ako rješenje o ovrsi nikada nije postalo pravomoćno!? Čini mi se da baš niste točno opisali situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija