Jump to content

Molim vas hitnu pomoc!!


Fromsarawlove

Preporučene objave

Postovani,

 

Htjela bih vam se prvo predstaviti i unaprijed se ispricati ako ima pogresaka u mom tekstu jer sam Hrvatski jezik naucila od moje majke i vecinu vremena sam zivjela u inozemstvu tako da zbog toga i ne znam sta mi je sad ciniti u mojoj situaciji.

 

Ja sam majka 2 djece (3g i 10mj) imam 27g i imam veliki problem s muzem. Radi se o fizickom nasilju koji se ne dogadja toliko cesto (jedan put godisnje) ali bude opako. Ja prve slucaje nisam prijavljivala (s obzirom da se jedan dogodio dok sam bila trudna) ali zadnji slucaj se dogodio u inozemstvu (gdje je moj muz radio u Hrvatsko predstavnistvo) ovaj put je bilo opako i nas sin i kcer su bili ukljuceni u fizickom nasilju. Ja sam odmah otisla policiji i pokazala vrat (pokusao me ugusiti i svi plavi otisci ostali) posto je imao diplomatski status policija ga je jedino prijavila poslodavcu i on odmah poslao zahtjev i vratili ga u Hr. U hr sam prolazila kroz svakakva stanja jer sam nisam bila dobro psihicki. Pa sam uzela djecu i otisla kod svojih roditelja u inozemstvu gdje sad i jesam. Razgovaram s njim da dodje tu da ima dobar posao da moze biti s djecom ali on ne zeli, pokusavam ga uvjeriti da ide s nama u trecoj europskoj drzavi gdje sam primljena na medicinski fakultetu i imam dovoljno financiranje za sljedecih 5g dok zavrsim faks ali on opet ne odgovara.. Htjela bih se vratiti u Hr i traziti razvod ali me strah onda da li ce to dugo trajati i da li ce mi onda zabraniti da ja idem sa djecom na moj studij? Da li ce mi sud raditi probleme? Da li ce pomoci ra policijska prijava pri razvodu braka jer tamo pise da smo dijete i ja bili pod opasnost? On mi prijeti da ima moju snimku kad sam vristala da ga ne zelim i ne zelim djecu (nakon toga sto mi je ucinio) skoro sam dosla do psihickog sloma.. Predlozila sam da idem psihologu nas obadvoje da nam pomogne pri rjesavanju problema i dobila uputnicu ali on je opet odbio i sad kad sam rekla da cu traziti razvod kaze da lazem i da se nista od toga nije dogodilo. Molim vas recite mi samo sto se tice razvoda da li ce ta policijska prijava pomoci pri razvodu i dali cu ja imati problema ako budem htjela za godinu dana u inozemstvo s djec

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imamo dvojno drzavljanstvo i hrvatsko i drugo (odakle je moj otac, iz Arapskog podrijetla) vjencani smo u Hr i djeca imaju Hrvatsko drzavljanstvo a tu gdje sam trenutno (u zemlji oca) imaju boravak neograniceni i za 5g mogu i drzavljanstvo dobiti.

Da li ce mi on raditi probleme ako sam sad s djecom van Hr a jos uvijek smo u braku? Ja mu uopce ne branim da vidi djecu ali ne mogu ici u Hr gdje nemam nikoga a pogotovo jer nisam svoj studij zavrsila i po tome bi uvijek bila ovisna o nekome. U toj Europskoj zemlji gdje sam primljena na fakultet imat cu pravo odmah na stipendiju i moci cu normalno raditi.. I opet ga zovem da ide s nama ali on ne zeli, sprijecava me svim mogucim nacinima da zavrsim studij i postanem neovisna. I opet mi nabija na glavi da sam otela djecu a mene je samo strah da ako odem u Hr da cu se vuci po sudovima i da cu morati tamo biti i propustiti tu veliku priliku da sebi i svojoj djeci sredim zivot

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija