Jump to content

Mogu li odvjetnici zastupati javnopravna tijela?!


iuraest

Preporučene objave

I meni se čini prestrogim, mada se striktnim tumačenjem odredbe tog članka to može zaključiti. Naravno, uz uvjet da propisima o unutarnjem ustrojstvu javnopravnog tijela propisano da tuženika u sporu može zastupati i odvjetnik ili druga osoba.

 

(3) Za tuženika radnje u sporu može poduzimati službena osoba javnopravnog tijela koja je donijela ili propustila donijeti odluku, postupila ili propustila postupiti te druga osoba određena propisima o unutarnjem ustrojstvu javnopravnog tijela. Za poduzimanje radnji u sporu čelnik tuženika može ovlastiti drugu službenu osobu javnopravnog tijela. Tijela državne uprave i druga državna tijela po punomoći čelnika može zastupati državno odvjetništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nije mi jasno zašto bi se u tumačenju trebalo zadržavati isključivo na ovoj odredbi (iako ona nije formulirana kao zabrana!) kada postoje i drugi propisi (zakoni). Osim toga, mislim da podzakonski propisi (a to propisi o unutarnjem ustrojstvu u većini slučajeva jesu) ne mogu biti odlučni pri tumačenju zakona - upravo obratno! Dakle, po meni bi javnopravna tijela mogla izdati punomoć odvjetnicima u upravnom sporu. Šteta je zadržavati se isključivo na gramatičkom tumačenju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija