Jump to content

podjela imovine stecene u vanbracnoj zajednici


margarita39

Preporučene objave

U vanbracnoj sam zajednici od 2003.godine, otkada imam i prijavljeno prebivaliste na adresi nekretnine koju je vanbracni suprug 2005. U cijelosti naslijedio nakon smrti svoje majke.

Tijekom vanbracne zajednice od 2003. Do danas ulozila sam sva sredstva koja sam stekla vlastitim radom, digla sam nekoliko kredita koje jos i danas otplacujem , ulozila sam sredstva koja sam stekla prodajom vlastite nekretnine u vrijednosti cca.15 000 eura, digla sam kredit od 3000 eura na Diners kartici, revolving karticom otplacujem dugove od cca 30 000 kuna . Na american express karticu sam takodjer digla kredit na iznos od 25 000 kn koji jos uvijek otplacujem , takodjer i revolving od 6000 kn koji otplacujem jos uvijek.

Imam jos cca.9 godina nenamjenskog kredita 10 000 eura u mjesecnom iznosu od 960 kn za otplacivati koji sam takodjer digla za potrebe uredjivanja kuce.

Vanbracni suprug je digao stambeni kredit u iznosu od 30 000 eura na hipoteku, ja sam suduznik, tim smo kreditom zatvorili auto kredit jer smo za vrijeme trajanja vanbracne zajednice 2006.kupili automobil koji takodjer stoji na njegovo ime iako osiguranje istog redovito otplacujem ja i auto uglavnom koristim samo ja ali smo auto morali kupiti na njegovo ime jer u ono doba ja nisam imala stalni radni odnos .

Kako smo proteklih nekoliko godina u stalnim dugovima zbog njegove ovisnosti o kladionicama, doslo je i do fizickog zlostavljanja meine i moje kceri pa sam bila i silovana nekoliko puta medjutim nisam zvala policiju jer bi to automatski znacilo da se moram preseliti a u ovu sam nekretninu ulozila apsolutno sve sto sam zaradila, i kad platim sve kredite meni od moje osobne place ne ostane ni sto kuna, nisam bila u mogucnosti odseliti pa sam trpila svasta i uglavnom trazila lijecnicku pomoc za pretrpljene strahove i psiholosku pedagosku pomoc za moje dijete.

Moje pitanje je, koja su moja prava, na koji nacin zatraziti podjelu imovine jer nevjencani suprug odbija dobrovoljno isplatiti me. Predlozila sam mu da mi u mjesecnim ratama isplati 15 000 eura , recimo 2000 kn mjesecno i da mi da auto. On odbija bilo kakav prijedlog u tom smislu a ja ako odselim treba mi novac za stan i treba mi auto jer radim u firmi do koje tesko da mogu bez automobila. Smatram da moj prijedlog mirne podjele imovine je sasvim fer i u redu obzirom da sam u toku desetogodisnje zajednice ulozila puno vise od onog sto sada trazim.

Vanbracni suprug trenutno radi u inozemstvu . Inzistira na tome da isselim s djetetom u roku od tri tjedna. Molim vas za savjet. Kako i na koji nacin da zatrazim podjelu imovine i koja su moja prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadležnom sudu podnijeti tužbu za utvrđivanje i podjelu zajedničke imovine .

podnijeti zahtjev za isplatu uloženog u njegovu nasljeđenu imovinu (povečanje vrijednosti)

ali za sva ulaganja moraš imati dokaz i svjedoke.

dokaz o prodaji svoje imovine i dobivenom novcu kojim je obnovljena (povečana vrijednost ) negove nekretnine.

 

odvjetnik bi bio poželjan .

odmah po podnošenju tužbe upisati zabilježbu sora na njegovoj nekretnini.

da bi se onemogučila prodaja nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija