Jump to content

Uračunavanje dosjelosti i nakon tužbe


Gastald

Preporučene objave

Obitelj je 1960. stupila u posjed, a 1963. i u vlasništvo kuće, dvora i vrta koji je bio ograđen suhozidom u gabaritima kao i danas. Tek 2007. saznajemo da su na manjem dijelu vrta dvije male parcele na koje je, nakon denacionalizacije, upisan susjed. Mi odmah pokrećemo tužbu za utvrđenje vlasništva u našu korist, a postupak još traje i nema pravomoćnu presudu. Tužbu za povrat u posjed podnosi i susjed nakon nas, ali je postupak obustavljen do dovršetka našega. PITANJE: Od 1960. do danas smo u posjedu 52 godine, 49 od stjecanja vlasništva. No, čujemo da se (vrijeme nacionalizacije!) ne računaju godine prije 1991., pa bi onda do danas bili u nesmetanom i kontinuiranom posjedu 21 godinu. Ili se računa samo do 2007. kad je susjed, nakon nas, pokrenuo sudski postupak?

DODATNI PROBLEM: U vrtu smo staru malu kućicu 2005. godine preuredili i proširili, poštujući 3-4 metra od međe kakva je bila otkad smo u posjedu, a dio proširenja je na čestici unutar vrta koja sada glasi na susjeda, pa ne možemo realizirati legalizaciju. Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,ako se susjed pobunio 2007,znaci da tad prestaje teci vrijeme potrebno za dosjelost,znaci isti se tad prvi put pobunio i tu se stavlja tacka.Po pitanju vaseg objekta koji se proteze na zemljisnu cesticu u vlasnistvo susjeda,mozete ustati tuzbom za utvrdjenje prava vlasnistva po osnovu gradjenja na tudjem zemljistu,kao jedan od originiranih nacina stjecanja prava vlasnistva,Susjed je protiv vas ustao vindikacijskom tuzbom,jednom od pravi vlasnicki tuzbi,te me cudi da u odgovoru na vasu tuzbu nije iznijeo istu kao protivtuzbeni zahtjev a ne pokretati novu parnicu.To bi bilo ukratko,s postovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija