Jump to content

alimentacija 5 godina


domagoj009

Preporučene objave

imao sam odnos prije 10 godina sa jednom osobom i ostala je trudna to vrijeme sam imao 20 godina i nisam bio bas spreman na to ,cijelu trudnocu sam bio odsutan,kad se beba rodila poceli smo zivjeti skupa ja bi rekao 2 i pol godine nakon toga smo se razisli,ja sam stupio u vezu sa drugom osobom koja je imala djete i sad sa njom zivim i imam djete od 5 godina ,nisam se zenio sa prvom a ni sa drugom osobom,pocetkom 2011 godine odlucio sam placat oko 400 kn koliko sam i davao u toj godini ona me je tuzila za alimentaciju i dobila je 650 kuna zbog trenutacnog novcanog stanja ! i dobio sam da joj podmirim jos 250 kuna od dana kad sam joj poceo placat nastulila je ovrha na snagu nekih 8000 kn imao sam prekid rada u firmi 25.11.2011 zaposlio se ponovo 13.3.2012 i dobio otkaz nakon 3 mjeseca ovrha je uzimala svoje i ja sam joj uspio jednom dati alimentaciju .cijele ove godine necu reci da sam imao blizak susret sa djetetom alo znao sam mu kupovat odjecu i razno spavao je kod mene isao sa mnom ! sad ona mene tuzi za 5 godina i cifra je 66300 kn sud je u 9 mjesecu i neznam sta da napravim kako da se obranim od toga .taj iznos koji sam ja potrosio tolike godine nemoguce je izracunat i kako da ja sad se obranim od tolika iznosa? hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet je, iako nisam pravnik, da od dana danasnjeg redovito i u cijelosti uplacujete alimentaciju na tekuci racun. I sacuvate uplate.

A ako dijete nije premaleno, mozda i njegovo svjedocenje na sudu ima odredjenu vaznost.

I ako zaista morate uplatit zaostatke zatrazite "razuman " rok od ex-supruge, ali sve to lipo pismeno i bez prepucavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekuzim ja sve sto sam kupovao te godine i pridonosio malom cak sam djetetu cak sam joj napravio kuhinju sredio djetetovu sobu postavio sam jo vanjska vrata ona je platila materijal a ja sam napravio prosle godine me cak nije pozvala na djetetov rodjendan nije mi rekla za pricest jos cu morat platit sve njoj izpocetka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti razumijem o čemu govorite i jako dobro znam što se dešava na sudovima, ali punoljetna ste osoba i trebate znati da za sve mora postojati pisani trag. ovo o čemu vi ovdje pišete svodi se na "rekla-kazala" odnosno vaša riječ protiv njezine. zbog čega bi vama netko vjerovao na riječ, a djetetovoj majci ne ili obrnuto. Postavite se u poziciju osobe koja mora donijeti odluku u vašem slučaju. uplatnice i računi u ovakvim slučajevima MORAJU SE ČUVATI!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija