Jump to content

Iznajmljivanje u suvlasnistvu


Perpera

Preporučene objave

Suvlasnik sam obiteljske kuce sa 1/3 vlasnistva (po ostalih 1/3 dijela imaju brat i sestra). Kuca se sastoji od prizemlja u kojem zivi nasa majka, te od kata i visokog potkrovlja. Dogovor je bio da ja i brat preuredimo kat za izdavanje a zaradu dijelimo na 3 dijela, te da potkrovlje zajednicki koristimo po potrebi svo troje. Kad je nakon 4 godine investiranja (cca 60000Eur) kat bio spreman za izdavanje, brat je promjenio brave te poceo sa izdavanjem bez da je dobio moju suglasnost i bez da dijeli dobit. Sestra je takoodjer promjenila brave na potkrovlju. Molim savjet(e) sto mi je ciniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bušilicu i probuši cilindar .izbaci ostatke .otvori vrata.zamjeni drugi cilindar .kopiraj ključeve i predaj ih drugim suvlasnicima .

 

ili pošalji pismeno (preporučeno i sa povratnicom )bratu i sestri ponudu za sklapanje ugovora o najmu .traži 1/3 najma za obije etaže .

ako ne pristanu tuži ih i traži svoj dio najma unazad (do 5 godina ,stjecanje bez osnova)sa zakonskim zateznim kamatama.

ili traži razvrgnuće suvlasništva (isplatom ,prodajom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

također je još svrsishodno napomenuti da pokretanjem tužbe za zaštitu posjeda (odvjetnički troškovi su paušalni: 2000kn i plaća naravno strana koja izgubi) se može vašim suposjednicima i ubuduće zabraniti slično činjenje... pa ako se ponovi ista situacija će biti dovoljno samo policiju pozvati koja za deset minuta riješi problem.

 

Postupak je inače hitan i sumaran pa se riješava vrlo brzo. Znam i slučajeve u kojima su ljudi i za 3 tjedna imali okončan cijeli postupak od dana postavljanja tužbenog zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija