Jump to content

obiteljska mirovina


si_lvy

Preporučene objave

Molim vas pomoć u vezi ostvarivanja prava na obiteljsku mirovinu. Da li dijete gubi pravo na obiteljsku mirovinu ukoliko mu je adresa prebivališta različita od roditeljeve adrese prebivališta?! naime, u zakonu nisam vidjela da postoji članak u kojem to postoji, a djelatnica u Zavodu za mirovinsko osiguranje je rekla da ne mogu ostvariti pravo na obiteljsku mirovinu jer mi je prebivalište različito od prebivališta oca (koji je umro, pa bih po njemu imala pravo na obiteljsku mirovinu)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na obiteljsku mirovinu imate dok se redovito školujete (i fakultet), a to gdje živite nije bitno već je bitan rodni list kojim dokazujete srodstvo s ocem koji i ne mora biti u braku s vašom majkom, važno je da ste priznato dijete. Popunite zahtjev za mirovinu koji se kupi u knjižari, kopirajte svoju osobnu iskaznicu i iskaznicu pokojnog oca, priložite rodni list i školsku potvrdu i to predajte na šalter mirovinskog. Ne morate nikoga pitati za dopuštenje da podnesete zahtjev za mirovinu, u HZMO su vam dužni zaprimiti zahtjev i dati potvrdu o zaprimljenom zahtjevu. Ako nešto budu još trebali od dokumentacije tražit će vas pismeno. Na kraju ćete dobiti rješenje (pozitivno ili negativno), ali ako se školujete i imate dokaz da vam je otac vjerojantno će biti pozitivno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija