Jump to content

molim vas pomoc oko mojih prava kod otkaza


connect

Preporučene objave

pozdrav,

ovako stvari stoje kod mene i mojih kolegica jucer smo radile a danas smo doslovno izbacene na ulici..

Ukratko da pojasnim....Nas 4 kolegice radimo u firmi-trgovini vec preko 10.god..poslovni prostor je u najmu od grada.U ponedjeljak zove sef i govori da se mozda za vikend mora ispraznit prostor jer grad hoce da se licitacija prostora odrzi u praznom prostoru ali da ce javiti dal se pakiramo ili ne,mi zovemo u srijedu da vidimo jel pakiramo stvari ili ne on kaze da jos nista nezna da ce javiti sutradan.u cetvrtak u podne zove i govori da ce doci dvije cure sa skladista pomoc pakirat robu i da ju vratimo u skladiste dok se to ne sredi.a on da ce doci u ponedjeljak da obavi tu primopredaju sa gradom.u petak dolaze kolegice sa vozacem kombija i tako kroz pricu upitaju kad dolazi sef sa nasim papirima...nama upitnik u glavi??

poslije zovemo sefa a on govori da vidimo sta je sa nama sad kad vratimo robu na skladiste a on da bi bilo najbolje da odemo na zavod za zaposljavanje jer on mozda dobije prostor 1.10. a mozda se oduzi pa ga dobije tek 1.12...Mislim ko tu koga j...

EH sad,mene zanima posto smo preko 10.god u firmi ako on dode sa papirima za otkaz sta nam je ciniti...

imamo zaostale place tek smo dobili prvi dio za 7.mjesec,jedna ima jos 2 tjedna godisnjeg,imamo pravo na otpremninu(prije je znao prijetiti prebacajima u druge gradove ako ne potpisu da se odricu otpremnine ili da ce izgubit pravo na novcanu naknadu sa biroa) i sta je sa nasimm otkaznim rokom?plizzz pomoc jer prekosutra dolazi a neznemo sta da uradimo

 

hvalaaaa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prihvatite samo poslovno uvjetovani otkaz, ništa drugo, znači nema potpisivanja sporazumnog raskida ugovora o radu.

 

Imate pravo na otpremninu, prije potpisa primitka otkaza (znači potposujete samo da ste primile odluku o otkazu, ne suglasnost na nju) tražite obračune neisplaćenih plaća i otpremnine, a ako Vam ih ne da - recite da iz ovih stopa idete na državno inspektorat.

 

Znači, samo poslovno uvjetovani otkaz, pa ako on i otvori novi dućan u narednom roku od 6 mj otvori dućan, treba Vama ponuditi radno mjesto. Naravno, Vi vodite računa o tome da stignete pravovremeno reagirati.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako stvari stoje...

zvali su nas iz kancelarije i rekli da su pripremili papire za odricanje otpremnine,ako to ne potpisemo slijedi prebacaj u drugi grad...ako potpisemo da se odricemo onda dobivamo otkaz kao teh visak i mozemo se prijavit na zavod za novcanu naknadu....sta sad? za 2 dana dolazi sef sa papirima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želite raditi u drugom gradu onda nemojte potpisati, s tim da osobno mislim da je to pucanj u prazno i da poslodavac blefira. No ako ne blefira, možete mu slobodno reći da Vam s preseljenjem u drugi grad ima isplaćivati puno više naknada nego sada, te da ćete ga odmah prijaviti inspektoratu rada ako Vam samo jedan mjesec ne plati.

 

Sad Vam je to igra živaca i blefiranja i zastrašivanja a ne znamo kakve živce imate za sve to. Sami odlučit hoćete igrat igru.

 

Ako odlučite potpisati da se odričete otpremnine opet možete tužiti poslodavca za neisplatu otpremnine, jer Vam očito nije taj poslodavac prepametan kad ne zna da se radnik ne može odreći otpremnine prije no što je ona dospjela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako odlučite potpisati da se odričete otpremnine opet možete tužiti poslodavca za neisplatu otpremnine, jer Vam očito nije taj poslodavac prepametan kad ne zna da se radnik ne može odreći otpremnine prije no što je ona dospjela.

 

 

 

 

Pricala sam sa kolegicama i nakon svih tih agonija su rekle da ce potpisati da se odricu samo da ga se rijese...e sad me zanima kad bi ja to potpisala tako da na miru dobijem svoje dokumente kome da se obratim da me na prevaru ulovio da potpisem nesto sto ne zelim ili kako ti kazes da se odricem neceg sto nije ni dospjelo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema obraćanja ikome nego se piše tužba sudu zbog neisplate otpremnine. Naravno, kad dobijete otkaz u ruke, treba vidjet što piše unutra jer će se možda trebati i pisati zahtjev za zaštitu prava. Teško Vam je ovako napamet govoriti.

 

ok.kad dobijem sve papire cu napisati sta je unutra..hvala pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija