Jump to content

pravo na novac uplaćen za automobil na osnovu punomoći?


den777

Preporučene objave

pozdrav. 2009 godine u 12 mjesecu sam preuzeo automobil i placanje istog na osnovu punomoci, prijatelj je bio sluzbeno rastavljen od zene s kojom ima dvoje dijece, nismo napravili interni ugovor koji bi ga vezao da prepise automobil na mene nakon otplate kredita i gospodin je u 5 mj 2012 godine poginuo, automobil sam uvjek registrirao i tehnicki pregled obavljao bez njegovog prisustva ali kad je poginuo nisam to napravio s obzirom na nastalu situaciju. po zakonu su njegova dijeca nasljedila svu njegovu ostavinu ali isto tako i automobil. posto su dijeca maloljetna njegova bivsa zena kao skrbnica dijece je mogla nastaviti placati kredit ali nije posto joj automobil nije u interesu, kredit je zaustavljen trenutno i nitko ga neotplacuje a s obzirom na odluku skrbnice banka ce vjerojatno uzeti sebi natrag taj automobil. nakon sklapanje punomoci gospodin mi je dao sve dokumente za auto i SVE uplatnice koje je on uplacivao do tad i uplatnice s kojima sam ja nastavio placati automobil. kredit je u svicarskim francima i u te tri godine ja sam uplatio nekih 6000 eura. posto sam terenski radnik automobil mi je bio potreban i sa nevazecim registarskim oznakama sam uhvacen pa mi ih je policija skinula i morao sam automobil parkirati na parkiraliste. proslo je 5 mjeseci od tog slucaja i automobil jos stoji na istom mjestu posto ja nisam ovlasten da sa tim automobilom upravljam, a sebi sam kupio novi auto tako da ni ja nemam interesa vise za njega. odvjetnik mi je rekao da moram dobiti ili novac koji sam uplatio ili automobil, receno mi je da moram tuziti njegovu dijecu kao vlasnike automobila da bi dobio novac natrag ali posto socijalno stiti djecu sve bi moralo ici preko njih i mislim da taj spor nebi dobio...sad nakon 5 mjeseci izgleda da automobil vise nece biti ni na djecu nego ga banka uzima.. mene zanima sljedece: 1. Sto ce biti sa tim automobilom i dali cu ja imati nekih problema u vezi njega ako je u tih 5 mjeseci ostecen??

2. dali imam trenutno kakvo pravo traziti novac koji sam uplatio(ili barem dio) i na koji nacin da to izvedem??

3. i na kraju me zanima kako uopce ide protokol u ovako nastaloj situaciji s obzirom da je auomobil bio gotovo 3 godine u mom posjedu?? hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija