Jump to content

Dobio pravomoćnu presudu pa prije ovrhe moram ponovo tužćiti.Zar je to moguće?


Contija

Preporučene objave

Odvjetnik koji mi je trebao podnjeti prijedlog za ovrhu (povrat protuzakonitog oduzimanja mirovine) danas mi javlja: zadnjim izmjenama ovršnog zakona određeno je da se povrat iznosa na ime uzdržavanja mora pokrenuti u posebnoj tužbi i mora pokrenuti parnički postupak pa potom ovrha ja se pitam je li to istina,jesam li postao retardiran pa mi se osim bijelih miše događaju ovakova saznanja od odvjetnika ako nisam retardiran sigurno ču postati nakon ovkovih vijesti i događanja. draga gospodo ja sudu dokazivao oko osam godina da mi se protuzakonito pljeni 50%mirovine i tek mi je u prolječe data pravomoćna prsedu da su tužene izgubile pravo na uzdržavanje 2008.god. i ja sam po ob.zakonu mogao tražiti ovrhom povrat nezakonito oduzeti novac pitam sa koga bi ja trebao tužiti i zašto i sigur sam će tužba ići od ladice do ladice i za x godina bit će donesena presuda i u čiju korist ne da ču pludjeti ,ovim saznanjem je nisam normala i ne mogu se kontrolirati a što je vidljivo i iz ovako napisanog teksta. molim pomozite kako izići iz ove beznadne situacije iskrene pozdrave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem pravomoćne presude možete naplatiti ono što je izrekom presude određeno.

 

Iz vašeg opisa može se razabrati da imate potraživanja po dvije (ili više) osnova, a da se presuda odnosi samo na jedno.

 

Da li je bilo moguće jednom tužbom tražiti sve, odnosno postaviti više tužbenih zahtjeva, i da li je možda odvjetnik pogriješio pri sastavljanju tužbe, ili odgovarajući tužbeni zahtjevi nisu postavljeni iz nekog drugog razloga, o tome se na temelju vašeg opisa ne može ništa reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

velika hvala gospodine veteran.ponavljam tijek procesa.- tužio sam obadvije ovrhoviteljice jednom tužbom da su izgubile pravo ma roditeljsko uzdržavanje.tužbom je doneseno prvomoćna presuda po kojoj su obdvije tužene(prijašnje ovrhoviteljice)izgubile pravo na uzdržavanje od osmog mjesec 2008.god. sve ovo je poznato odvjetniku koji je trebao podnjeti prijedlog za ovrhu(koliko znam obz.dozvoljsva podnošenje prijedloga za ovrhu u slučaju da su ovrhoviteljice neutemeljeno plijenile moju mirovinu za period od podnošenja tužbe pa do pravomoćne presude) ponovo vam zahvaljujem i bit ču slobodan javiti vam odgovor od mog odvjetnika od kojeg sam danas zatražio da mi javi-koga tužiti i zašto tužit s poštovanjem contijai

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jednostavnije je podnijeti prijedlog za ovrhu (sudu )temeljem ovršne isprave i tražiti povrat stečenog bez osnove.

pravomoćnom sudskom odlukom (?) utvrđej je prestanak prava na uzdržavanje od 8.mj 2008.

 

od kojeg je suda presuda .ako je od općinskog postaje pravomoćna nakon 15 dana ako nije podnijeta žalba.

ako je presuda Županijskog suda ona je pravomoćna dostavom strankama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko mogu razabrati,, bila je podnesena tužba radi utvrđenja, a sada se temeljem te odluke treba tražiti povrat sredstava.

 

Na temelju presude po tužbi radi utvrđenja nema se, u pravilu, što ovršiti, možda se može tražiti kakva prisilna činidba (npr. upis podatka kod odgovarajućeg tijela), ali ne i isplata novčanih sredstava.

 

Pretpostavljam da je zato potrebna nova tužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija