Jump to content

jamac platac-hitno


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć hitno!

 

Naime, prije par dana sam dobio rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave - Ugovora o prodaji motornog vozila na kredit. Glavni dužnik nije platio zadnju godinu kredita iz razloga što je kredit ugovoren kod banke koja je otišla u stečaj, a sva potraživanja je preuzela HNB. Kako HNB nije slala više nikakve uplatnice, dužnik je prestao plaćati. Njemu nikad, a ni meni kao jamcu nije upućena nikava opomena, nego sam sada ja kao jamac dobio rješenje o ovrsi, i to urudžbirano sudu ravno 5 godina od dospjeća prve neplaćene rate. Ja sam se obvezao kao fizička osoba, a ovrha je usmjerena na sredstva mog žiro računa obrta kojeg sam u međuvremenu otvorio.

Kako žalba navodno ne odgađa rješenje, a glavni dužnik je voljan isplatiti taj dug krajem godine, što da radim, a da ne mi ne blokiraju račun? Da li prijedlog za odgodom, ili...? Iz kojeg razloga?

 

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako sam dobro razumjela, sami ste sebi poslodavac. Dakle, zaprimili ste pravomoćno rješenje o ovrsi i to ovrhu pljenidbom 1/3 vaše plaće. Budući da niste postupali po tom rješenju, odnosno obustavljali dio svoje plaće (a mogli ste ili ste mogli poslati nekakvu potvrdu da vam je plaća opterećena i niz drugih rješenja) to vam je banka lijepo, temeljem čl. 177 OZ, sjela na račun poslodavca, odnosno vas samog kao obrtnika i vlastitog poslodavca. Nadam se da me razumijete. Zeznuli ste sami sebe. Umjesto da ste plaćali minimus, sada ćete platiti svim onim što imate na računu....c,c,c,c,c,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija