Jump to content

posuđeni novac


marta2803

Preporučene objave

Dakle, posudila sam od prijateljice 38000 kn, koje mi je ona prebacila na račun prije otprilike mjesec dana. Ja sam joj nakon 2 tjedna vratila dio duga od 15600 kn, te joj sada dugujem 23400 kn, koje joj nemam za vratiti u cijelosti, pokušala sam se s njom dogovoriti ali ne želi, znači dignut će privatbu tužbu. Ja sam oj u mogućnosti vraćati trenutno 500 kn mjesečno, možda će se taj iznos povećati kroz neko vrijeme, ali trenutno nisam u mogućnosti više joj vraćati. Zanima me kako teče postupak kod privatne tužbe? Ja ću joj bez obzira na tužbu vraćati kako sam joj i rekla 500 kn mjesečno, da li je moguće ako se tako dug otplaćuje nakon recimo donešene odluke suda pokrenuti ovrhu ilise ovrha neće pokrenut dok god se uplaćuje određeni iznos novaca svaki mjesec?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana Marta,prijateljica je posudila novac,sto je lijepa gesta jer je malo takvih osoba na danasnjem vremenu koje su spremne na takvu uslugu,te je stoga vasa moralna obveza da zahvalno posudbu vratite,a sto vi i cinite,ali ne na nacin kako bi to druga strana zeljela.Misljenja sam da bi sudski epilog koji bi vasa prijateljica pokrenula,bio cisti promasaj,naime pored cinjenice da bi se time produbio jaz izmedju vas dvije,takav postupak obicno traje duzi vremenski period,u kojem bi vi vec i vratili posudjenu svotu novca,jer kako vec kazete,novac vracate svaki mjesec.Takvim postupkom prouzrocili bi se dodatni troskovi koji nisu potrebni ni jednoj strani,no medjutim vasa prijateljica bi se i rizicno upustila u parnicu.Sto ovo govorim,,posudila je novac bez ikakvog sklopljenog pravnog posla,a jedini dokaz za takav cin ima izvadak iz banke o transakciji novca na vas racun,a sta takav izvadak dokazuje,fakticki nista,jer se jednostavno moze reci da se radi o nekakvom poklonu,dugu ili bilo cemu,samo ne pozajmica koju treba dokazati,ovo sve pod pretpostavkom da bi vi kojim slucajem osporili postojanje takvog cina,apsolutno sam misljenja da vi to nezelite na takav nacin s obzirom da ste izjavili da bi uprkos tuzbi,nastavili sa vracanjem novca,no nismo svi isti,pa bi neko na vasem mjestu,izrevoltiran ponasanjem druge strane mozda i iskoristio pravne nedostatke povcane posudbe.Ako dobijete tuzbu,na istu trebate dati odgovor,e da li ce te vi prihvatiti ili osporiti tuzbeni zahtjev,do vas je,ali bi vrijedilo jos jednom pokusati i razgovarati sa prijateljicom kako bi rijesili navedenu stvar,na obostrano zadovoljstvo.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija