Jump to content

tražim odvjetnika za preseljenje iz civilne u vojnu mirovinu


Biserka Žagar

Preporučene objave

radila sam u policiji od 1993 a 1994 sam oboljela od multiple skleroze. hrvatski sam branitelj i u civilnoj mirovini od 2003.s 80% invalidnosti i općom nesposobnošću za rad. Prof. koji me pratio moju bolest napisao je da je bolest uzrokovana strahom od ratnih prilika koje su tada vladale u RH. I to još daleke 2002 a ja nisam išla nikuda dalje s papirom za vojnu mirovinu.bila sam previše bolesna a potrebne pomoći nisam imala. da li bih sada mogla još nešto napraviti vezano za premještanje u vojnu mirovinu ili dobivanje novčane naknade za invalidnost koja je sada zbog pogoršanja 100%. Na novo rješenje HZZMO kojim se određuje da nemam pravo na novčanu naknadu zbog invalidnosti sam se žalila i rješenje je otišlo na daljnje razmatranje (postupanje). Može li mi odvjetnik pomoći u poboljšanju moje financijske situacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da na osnovu oboljenja niste podnjeli zahtev za priznavanjem statusa hrv-i do kraja 2005 godine te isti status do danas niste onda ni ostvarili, po sadašnjem zakonu ne možete btiti u tzv. vojnoj mirovini. Jednino , nisam 100% siguran će te kao branitelj imati pravo na tu tzv. vojnu minimalnu mirovinu sa 65 godina života, odnosno žena sa 60 godina, koja mirovina iznosi negdje oko 2400 kn ( pogledajte u zakonu opravima hr. branitelja ).

 

Što se tiče ovog vašeg pitanja za novčanu naknadu za invalidnost, to ne znam jer to isto spada pod civilna primanja s obzirom da nemate status hrvi-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam slabiji sa vojnim stvarima, ali o civilnima nešto malo znam jer imam bolesnih poznanika. Za HRVI je nažalast prekasno. Imam poznanicu sa multiplom. Centar za socijalni rad je neumoljiv. Invalidninu ne daju nikome, osim nepokretnima vezanima za krevet. Čak ni neki ljudi u kolicima ne dobiju ništa. Pretpostavljam da je Biserka 2003.g. iz policije išla u mirovinu. To vode kao i civilnu. Možda može ići kumulativnu vojno-civilnu o čemu odlučuju u HZZMO-u. Neka se javi netko tko više zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija