Jump to content

možda jednostavo,možda komplicirano...


buki79

Preporučene objave

  • pozdrav,ako može savijet. baka je umrla,nije napisala oporuku. njena dva sina,moj otac i stric i od pokojnog strica sin nasljedjuju kuću. na ostavinskoj raspravi se moj otac,stric i bratić odriću kuće u moju korist jer je to baka tako željela. no bilježnica kaže da nemogu ja direktno naslijedii,prvo neka se oni odreknu u korist mog oca,koji će nakon toga darovnim ugovorom to dati meni. svi su se složili s tim uvijet je samo da moj otac ima doživotno pravo boravljenja u kući. pošto ja nisam bio na ostavinskoj raspravi,prvo pitanje. da li je to sve tak izvedivo.. drugo ja neželim preuzet obavezu doživotnog uzdržavanja,da se razumijemo.. to nema veze sa doživotnim boravljenjem.. i treće .. moj otac je dužan državi 300000 kn poreza da li će bit problema s prebacivanjem vlasništva na mene. unaprijed vam se naljepše zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvedivo jest,i javni biljeznik je to dobro objasnio,drzeci se temeljnih nacela zakonskog nasljedjivanja.Vi nemate nista sa ocevim dugom prema drzavi,jer ce vlasnistvo na vas preci sklopljenim pravnim poslom a ne nasljedjivanjem,medjutim moze nastati problem,jer bi drzava mogla pravni posao pobijati paulijanskom tuzbom radi prikrate vjerovnika,ukoliko otac neizmiri dugovanja,ili bude u nemogucnosti takav dug izmirit.

Dozivotno ploduzivanje nije isto sto i izdrzavanje,ali bi takvo pravo vaseg oca bilo uknjizeno kao teret nekretnine sto ste vi kao stjecatelj duzni trpiti..

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija